23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

- Vær bevisst ditt indre kompass

- Teknologibransjen er i lynrask endring. Fokus på verdier som holdepunkter er et must, sier Kari Marie Overland, nybakt HR-direktør i Schneider Electric Norge.

Internasjonal HR-bakgrunn
14. august var første dag på jobb i Schneider Electric for Kari Marie Overland. Hun er mamma av to barn, kommer opprinnelig fra Gjøvik, men har bodd ti år i utlandet (Hawaii, New York og Italia) før hun flyttet til Norge igjen og bosatte seg i Lier og så i Oslo.

Etter en bachelor i medarbeiderutvikling og en master med fokus på utvikling og endring av organisasjoner, startet Overland sin karriere i konsulentbransjen og gikk deretter raskt inn i IT-sektoren. Hun tiltrer HR-direktør-rollen i Schneider Electric etter 15 år i Hewlett Packard Enterprise, hvor hun ikledde ulike stillinger, lokalt og internasjonalt, blant annet som HR Country Lead for Norge.

Læring hver dag krever et indre kompass
- Jeg jobber best når jeg kan forankre alt jeg gjør i forretningsstrategien. Min erfaring med organisasjonsendringer, ledelse, talentutvikling, coaching og kulturarbeid er viktig å ha med seg inn i min nye stilling, åpner Kari Marie Overland, som siden august er medlem av toppledelsen i Schneider Electric Norge.  

Teknologibransjen utvikler seg i rakettfart. Stadige endringer og det kontinuerlige behovet for kompetanseløft kan lett bringe mennesker utenfor komfortsonen: 

- Senest på Arendalsuka ble det fokusert på behovet for å løfte den tekniske og digitale kompetansen i vårt land for å bygge fremtidens Norge. Det er en jobb teknologiselskaper gjør hver dag. «Learning every day», som er en av Schneider Electric sine kjerneverdier, er egentlig en mantra for hele bransjen. Utvikling gir en meningsfylt hverdag, og det krever også at du hele tiden revurderer dine kunnskaper og arbeidsmønster. Fremtidens løsninger skapes i samarbeid og partnerskap med andre, ikke alene. Siloer må brytes ned. Det krever fleksibilitet, mot og nysgjerrighet. Du må aldri stoppe å utforske og endre deg. Du må like å være på vei og aldri komme i mål. Av og til får du følelsen av å seile og stampe i store bølger og motvind. I et slikt landskap er tillit til hverandre fundamentet for alt! Mitt personlige verdisyn og selskapets kjerneverdier samsvarer med hverandre fullstendig, sier Overland.

KPI-er som kardinalpunkter
For å prestere sammen er det viktig for medarbeidere på alle nivåer å ha kardinalpunkter å forholde seg til: 

- Integritet, empati, involvering og tillit er sentrale begrep. Tillit skapes ved involvering, respekt og dialog. Jeg er opptatt av at dette skal være godt integrert i alt samspill og samhandling, poengterer Kari Marie Overland. 

KPI-er, eller Key Performance Indicators, er et kjent begrep innen ytelsesmåling: 

- I HR-perspektiv får akronymet KPI en ny og mer menneskelig dimensjon, sier hun. 
- Mine fire viktige KPI-er, som ligger til grunn for alle planer og tiltak jeg setter ut i livet, er: 

1 - Keep People Informed

2 – Keep People Interested

3 – Keep People Involved

4 – Keep People Inspired

Bygger bro mellom fremgang og bærekraft
- Schneider Electrics misjon om å bidra til en bærekraftig fremtid for alle, var det som først vekket min interesse. Jeg ble kjent med selskapet i mars 2023 gjennom en podcast, et intervju med nåværende styreleder i Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire. Der snakket han om sitt «indre kompass», sin lidenskap for natur, egen karrierereise i Schneider og selskapets fokus på løsninger for ny, grønn energi. Jeg var da egentlig ikke på jakt etter å skifte jobb eller bransje, men opplevde samtidig at tiden var inne for et nytt kapittel i mitt liv, med ny læring, personlig utvikling og nye relasjoner. Noen måneder senere fikk jeg en telefon fra Schneider Electric, utdyper hun. - Det krevde litt mot å forlate kolleger som hadde blitt gode venner.

- Det som inspirerte meg til å starte i Schneider Electric, er at selskapet, med kunden i sentrum, har endringsmot og omfavner forskjeller. I verden har de mange spennende tiltak på gang for å hjelpe utviklingsland med å få tilgang til ren energi og digitale løsninger, fordi de ser på det som en grunnleggende menneskerett. Troen på det, er noe jeg kan stille meg bak. Verden trenger å bli mer energieffektiv og utnytte ressursene på en bedre måte! Bærekraftfokuset gir også en dypere mening med tanke på mine barn; de skal også få lov til å se frem til en lovende fremtid, avslutter Kari Marie Overland.

 

 

Schneider Electric Norge AS
Sandstuveien 68
0607 Oslo
Oslo
Norge

Send til en kollega

0.063