23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Kunstig intelligens og automatisering: SMB-er må ikke gå glipp av mulighetene

Lavkostautomatisering fra Tyskland lover en problemfri inngang til robotæraen Regnskapsførere, journalister og til og med datavitere blir alle imponert over hvor raskt automatisering utvikler seg, inkludert med kunstig intelligens. Bransjerepresentanter er også det. De kommer med nye ideer for smarte fabrikker. Mange tradisjonelle små og mellomstore bedrifter er imidlertid i fare for å havne bakpå. Lavkostautomatisering kan gi umiddelbar assistanse og hjelpe dem med å ikke gå glipp av mulighetene.

Ifølge International Federation of Robotics (IFR) utfører stadig flere roboter arbeid på fabrikker. I 2022 nådde den globale beholdningen en ny rekord på 3,5 millioner roboter, til en anslått verdi av 15,7 milliarder euro. Likevel er verden langt fra rask vekst, ifølge en studie som nylig ble gjennomført av konsulentselskapet McKinsey i anledning av automatica 2023, en stor handelsmesse. I dagens produksjonslandskap ser forfatterne et lite antall fabrikker som setter standarder for automatisering - fra kunstig intelligens til digitale tvillinger og selvlærende roboter. Kunstig intelligens spesielt viste seg å være et av temaene som dominerte automatica. Den raske utviklingstakten her kunngjør en ny æra for automatisering. Studien indikerer at flertallet av fabrikkene fortsatt har langt igjen til nivåene for digitalisering og automatisering som faktisk er mulige i dag. De risikerer å havne bakpå i en tid med rask endring.

Lavkostautomatisering blir et markedssegment med stort vekstpotensial

Hvordan kan ikke bare store aktører med betydelige budsjetter, men også SMB-er som så langt har hatt begrenset kontakt med disse spørsmålene, delta i fremtiden for AI-automatisering? Nøkkelen her er Lavkostautomatisering, automatiseringsløsninger som er rimelige og lite krevende. Markedssegmentet har betydelig vekstpotensial. Leverandører av Lavkostautomatisering har i økende grad kommet inn på markedet de siste årene og tilbyr roboter til en brøkdel av prisen til klassiske industrielle roboter. De bruker nettbutikker for å tillate konfigurasjon av løsninger med noen få klikk - uten kostbare integratorer. Og takket være såkalt no-code teknologi kan roboter til og med styres like enkelt som et dataspill. IFR-tall indikerer at disse viktige faktorene enkelt kan justeres. De viser at programmering og integrering av en robotapplikasjon for øyeblikket utgjør opptil 70% av de totale kostnadene.

RBTX.com: Rimelige robotkomponenter fra ulike produsenter fra én kilde med pris- og kompatibilitetsgarantier

igus GmbH er en av leverandørene av Lavkostautomatisering. For å muliggjøre at SMB-er kan entre automatiseringens tidsalder, bygger det Köln-baserte plastikkfirmaet roboter til konkurransedyktige priser. ReBeL, for eksempel, koster bare 4 970 euro i Tyskland. Den "made in Cologne" kollaborative roboten (cobot) er nesten helt laget av høytytende plastikk og egnet for applikasjoner som laste- og losseprosesser i industrien samt servering av øl i tjenestesektoren. For å hjelpe interesserte parter med å finne akkurat den riktige automatiseringsløsningen for deres applikasjon og budsjett, har igus opprettet RBTX.com. Den nettbaserte markedsplassen samler produsenter og brukere av rimelige robotløsninger. Over 100 partnere tilbyr nå sine produkter her. Et nettbasert verktøy tillater kombinasjon av roboter, maskinrammer, grippere, transportbånd osv., og til og med testing av bevegelser - veldig enkelt med dra-og-slipp i en 3D-modell på datamaskinen. Disse funksjonene vil også være tilgjengelige i virtuell virkelighet i fremtiden. igus har allerede opprettet sitt eget metavers for dette formålet - iguverse. Ingen programmeringskunnskaper kreves.

95% av løsningene krever en investering på mindre enn 12 000 euro

"Flere tusen SMB-er fra hele verden har allerede implementert automatiseringsløsninger på RBTX.com - fra en meitemarkfarm til en baker som pakker smultringer," sier Alexander Mühlens, leder for Lavkostautomatiseringsenheten hos igus. "95% av de over 400 løsningene krever en investering på mindre enn 12 000 euro. Siden lanseringen av RBTX har vi sett økende interesse. Plattformen tilbyr flere lavkostløsninger enn noen annen vi kjenner til. Vi har nå gitt rådgivning om over 2 500 prosjekter og sendt flere tusen roboter ut på det globale markedet. Selvfølgelig må du huske at ikke alle oppgaver kan automatiseres med lavkostrobotikk - spesielt når svært tunge laster må flyttes eller ekstrem presisjon kreves. Imidlertid kan et bredt spekter av arbeidsoppgaver automatiseres kostnadseffektivt i dag. I tillegg til mellomstore selskaper bruker også store konsern plattformen. Hver euro som spares eller raskt amortiseres teller. Fordelen med RBTX er at brukerne får rimelige robotkomponenter fra ulike produsenter fra én kilde - og alltid med pris- og kompatibilitetsgaranti. Leverandørene har muligheten til å nå nye målgrupper og salgskanaler for produktene sine. Det er en vinn-vinn-situasjon for alle involverte."

ASI Automatikk AS
Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Drammen
Norge
Org. nr.: NO979308736

Kontaktperson

CM

Send til en kollega

0.047