23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

En konferanse om elektrisk energiteknikk innenfor fornybar energi og bærekraftig teknologi

Elektroteknikk i fornybar fremtid arrangeres på Scandic Helsfyr i Oslo, 12. – 13. september 2023.

Et skifte i energisektoren er i gang – men krever utvikling i mange teknologier. NFEA ønsker med denne konferansen å belyse elektrotekniske utfordringer og mulige løsninger på forvandlingen. 

Tema for konferansen er: 

«Ny» fornybar produksjon : Nye teknologier og innovative løsninger for å øke produksjonen av fornybar energi.

Utstyr og teknologi for bærekraftig transmisjon: Sesjonen vil se på hvordan energien kan transporteres og integreres i eksisterende systemer på en bærekraftig måte.  

Nettilknytning og energilagring: Sesjonen handler om alternative løsninger for energiforsyning og forbruk utenfor det tradisjonelle nettverket. Dette inkluderer for eksempel solenergi og batteriteknologi for isolerte områder. 

Fra Statnett får vi høre mer om spenningskvalitet og risiko for nett-ustabilitet , samt utfordringer og løsninger for å håndtere fornybare kilder. I tilleg har de et innlegg om havvind. De forteller mer om hvilken rolle har Statnett i den sammenhengen, og hvilke rammer som er satt for utviklere.

Multiconsult tar for seg solkraftproduksjon og mikronett på Svalbard, og snakker litt om hvordan man kan lagre/forbruke energien.

Fornybar Norge avslutter den første dagen av konferansen. Vi gleder oss til å høre hva de skal snakke om.

Equinor forteller mer om sjøkabler for offshore vind - fra operatør og utbygger. De tar blant annet for seg teknologivalg.
Det blir også litt om utvikling og behov for dynamiske kabler.

Elektroteknikk i fornybar fremtid er en møteplass for diskusjon og kunnskapsdeling om de nyeste trendene innenfor fornybar energi og bærekraftige teknologier.  

Målgruppen  er teknologer innen elektrisk energiteknikk. Relevant for konsulenter, produsenter og personell involvert i teknologiutvikling, utbygging og drift av komplekse elektriske anlegg.

PROGRAMKOMITÉ
Vibeke Skjetne | ABB AS (komitéleder)
Eiril Bjørnstad | Bane NOR SF
Viktor Lenz | ABB AS
Leif Ingar Stadheim | Siemens Energy AS
Karin Sundsvik | NFEA
Tonje Olsen | NFEA

Mer om arrangementet og foredragsholderne kan du lese HER!

NFEA
Kjøita 19
4630 Kristiansand
Kristiansand
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031