23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Panasonic utvider utvalget sitt med en ST2110-oppgradering for innstegsstudio-kameraet AK-HC3900

Panasonic er en av få produsenter med et sortiment som inneholder alt fra innstegs- til high-end studiokameraer, samt PTZ-kameraet UE160 og live-videoplattformen KAIROS.

Panasonic Connect Europe kunngjorde i dag at de slipper en ST2110-oppgradering for sitt innstegsstudiokamera Panasonic AK-HC3900 i Q3, gjennom en betalt AK-SFC391-aktiveringskode. Oppgraderingen posisjonerer Panasonic som en av får produsenter med et komplett IP-klart sortiment fra innstegsnivå til high-end studiokameraer, samt det nye PTZ-kameraet UE160 og IT/IP-live-videoplattformen KAIROS.

Programvareoppdateringen for studiokameraet AK-HC3900 bidrar til å forbedre kvaliteten og effektiviteten til produksjonsanleggene. Det reduserer kostnadene ved å eliminere behovet for kamerakontrollenheter (CCU), og muliggjør ukomprimert overføring i kringkastingskvalitet med ST2110.

Med denne oppdateringen kan HD-studiokameraet Panasonic AK-HC3900 kobles til SMPTE ST2110-kompatibelt kringkastingsutstyr og nettverkssvitsjer. Dette gjør at AK-HC3900 kan overføre ukomprimert HD-video i kringkastingskvalitet direkte fra kamerahodet over IP, med svært lav forsinkelse og uten behov for CCU. Den støtter også IP-returvideo (HD), referansesignal (PTP), trunksignal ut (HD), prompter inn og lyd inn/ut for IP-intercom med ST2110.

Videre får AK-PLV100, som allerede støtter ukomprimert ST2110, også en fremtidig fastvareoppgradering. Dette muliggjør SMPTE ST2110 ut, inkludert JPEG-XS-komprimering som standard direkte fra kamerahodet, noe som bidrar til å lette live-produksjon og minimere antall eksterne enheter.

Oppgraderingen gjør det også mulig for kameraet å koble direkte[1] til Panasonic KAIROS via IP, noe som muliggjør plassbesparende, svært effektiv og fleksibel IP-liveproduksjon og distribusjon med et stort antall kameraer. Ved tilkobling til ST2110, kan én enkelt KAIROS Core 100-stormaskin gjøre bruk av opptil 48 innganger og 32 utganger samtidig[2], ved hjelp av en liten enhet i 1U-rackstørrelse. Den CCU-løse tilkoblingen til HD-studiokameraet AK-HC3900 sparer ytterligere plass og reduserer kabling slik at man får svært effektiv drift, og det reduserer samtidig strømforbruket betydelig[3] sammenlignet med konvensjonelle systemer.

– Denne siste oppgraderingsfunksjonen understreker Panasonics forpliktelse til å hjelpe bransjen med å akselerere overgangen til IP. Vårt komplette sortiment av IP-klart utstyr bidrar til å ytterligere forbedre effektiviteten, fleksibiliteten og kvaliteten på tvers av kringkasting, liveproduksjoner og streaming, sier Andre Meterian, Director of Professional Video Systems i Panasonic Connect Europe.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.031