23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

AMADA forbedrer LBC-teknologien for høyere ytelse og effektivitet

For å holde kundene lønnsomme i det stadig mer konkurranseutsatte laserskjæremarkedet, utvider AMADA sitt sortiment til å inkludere en ny 6 kW VENTIS fiberlaser som er basert på selskapets unike Locus Beam Control (LBC) teknologi. Denne 6 kW-modellen ble først vist på EuroBlech 2022, hvor fokus var på kapasiteten til å yte som en 8-10 kW-maskin, men med lavere driftskostnader.

I etterkant av suksessen med den revolusjonerende 4 kW VENTIS, som har en produktivitet man vanligvis forbinder med 6 kW-lasere, vil denne varianten med høyere effekt være spesielt relevant med tanke på energikostnadene som har økt raskt.  Så langt har vi mottatt nesten 200 bestillinger på 4 kW-versjonen i Europa.

Årsakene til denne høyere skjæreytelsen er AMADAs unike LBC-teknologi og selskapets enkeltdiodemodul, høy lysintensitet og fiberlasermotorer. Denne kombinasjonen gir svært effektiv materialfjerning og derfor høyere skjærehastigheter sammenlignet med en standard fiberlaser med tilsvarende effekt. 

Mange kunder har sett fordelene med AMADAs LBC-teknologi og dens 3 hovedmoduser: Produktivitetsmodus som gir skjærehastigheter som vanligvis er forbundet med lasere med høyere effekt ved prosessering med nitrogen, kvalitetsmodus som kan gi slaggfritt rustfritt stål opptil 15 mm (4 kW) og 20 mm (6 kW) for å redusere sekundære prosesser, og Kerf Control-modus som er spesielt nyttig når den kombineres med AMADAs TK-delplukkesystemer, som gjør at skjæresporet kan utvides opp til 1 mm for å sikre pålitelig automatisk fjerning av komponenter fra platen som skjæres.

LBC Flash Cut er en annen revolusjonerende nyutvikling. Denne teknologien skjærer ved å bevege bare laserstrålen uten å flytte aksen. Dette gir skjæring med en hastighet som overgår konvensjonelle lasermaskiner. Avhengig av bransje har den potensial til å bli en innovativ skjæremåte som snur opp ned på tradisjonelle konsepter.

LBC-teknologien gjør at laserstrålen kan beveges dynamisk i forhåndsbestemte mønstre, uavhengig av laserskjærehodet. Dette fjerner behovet for å avfokusere laserstrålen, slik tilfellet er med alle andre fiberlaserskjæresystemer, samtidig som den overlegne effekttettheten til laserstrålen opprettholdes. Dermed får man raskere skjærehastigheter og produkter med høyere kvalitet. Spesielt skjæring av tykt bløtt stål er en enkel prosess med LBC-teknologien, da et svært bredt spekter av forskjellige materialkvaliteter kan behandles uten at man trenger å tilpasse skjæredataene. Dette betyr at høyere produktivitet og kvalitet er oppnåelig ettersom maskinoppsettet er dramatisk redusert.

AMADAs 4 kW og 6 kW, enkeltdiodemodul, fiberlasermotorer som brukes i maskinene i VENTIS-serien oppnår svært høy laserstråletetthet takket være at kombineringsmodulen er eliminert. Alle flermoduls fiberlasermotorer mister noe effekttetthet, og dermed ytelse, når modulene kombineres. 

Fiberlaserskjæremaskinen i VENTIS-serien er tilgjengelig i størrelsene 3015 og 4020 med 4 kW eller 6 kW strømkilder, og de er kompatible med flere AMADA automatiseringsløsninger for effektiv håndtering av plater og deler. 

Amada Norway AS
Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Org. nr.: NO933966674

Kontaktperson

PB

Send til en kollega

0.031