23948sdkhjf

Prima Power lanserer egen fiberlaser, CF3000.

| Medlemsnyhet | Bedrift Din Maskin AS

Selskapet blir dermed den første maskinprodusenten på markedet med egenutviklet fiberlaserkilde.

Prima Power starter serieproduksjon av høyeffektlasere med fiberteknologi, og blir dermed den første lasermaskinprodusenten som har utviklet sin egen laserkilde med fiberteknologi i eget hus. CF3000 (3 kW) er utviklet gjennom et intensivt arbeid over flere år, og har allerede mer enn et halvt års vellykket drift hos en rekke pilotkunder.

Produksjonen vil foregå i fabrikkene; Chicopee (Massachusetts, USA), Barone Canavese (Torino, Italia) og Suzhou (Kina). Neste modell for lansering blir CF4000 (4 kW) som er klar for levering i slutten av 2016.

 Det amerikanske selskapet IPG Photonics har frem til i dag vært den eneste leverandøren av fiberlaserkilder til konsernet og er en leverandør med tette bånd til Prima Power. Her finnes et sterkt, langsiktig forhold som vil fortsette å utvikles også i fremtiden. Utviklingen av en egen fiberlaser gjør at Prima Power nå har et alternativ for denne svært strategiske komponenten for sine produkter. Prima Power forventer sterk vekst for maskiner med fiberlaserteknologi. Innføring av nye modeller som for eksempel Laser Next for 3D-skjæring og sveising (spesielt utviklet for bilindustrien), Platino 2,0 Fiber og Laser Genius for 2D bearbeiding, og Combi Genius som kombinerer stansing med laserskjæring er alle eksempler på at teknologien er fremtidsrettet.

 Målet for 2016 er en gradvis økning i leveranser av CF laserkilder med opptil 10 enheter per måned. Den egne laserkilden vil effektivisere service og vedlikehold og gir organisasjonen mulighet til å bruke sine egne ressurser for å gi støtte til kunder av det leverte systemet i sin helhet.

 Styreleder i Prima Power Industri Group, Gianfranco Carbonato er veldig fornøyd med denne viktige suksessen og sier: "Med introduksjonen av vår egen fiberlaser har vi tatt et nytt skritt i konsernets utvikling og kan tilby våre kunder en komplett løsning fra Prima Power"

 Om Prima Power

Prima Power er maskindivisjonen innenfor Prima Industrie, med over 1600 ansatte over hele verden med fabrikker i Italia, Finland, USA og Kina, og et spesialisert salgs- og servicenettverk i over 80 land.

 Prima Power er en global produsent av high-tech laser- og platebearbeidingsmaskiner. Produktportefølgen, som er en av de mest omfattende i verden, inkluderer: lasermaskiner for skjæring, sveising og boring, stansemaskiner, kombinerte stanse- og vinkelsaksmaskiner og stanse-laser, knekkesentre, komplette produksjonslinjer og automasjonssystemer.

 Forhandlere for Prima Power i Norge er Din Maskin.

 Om Din Maskin

Din Maskin er en av de ledende leverandørene innen salg av nye og brukte maskiner til den platebearbeidende industrien. Markedet er Sverige og Norge, med ressurser for installasjon, opplæring, forebyggende og avhjelpende vedlikehold og reservedeler. Din Maskin har i dag 52 ansatte. 

www.dinmaskin.no


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Din Maskin AS

Ilebergveien 3
3011 Drammen
Norge
Din Maskin AS

Send til en kollega

0.063