23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Følsgaard er totalleverandør til Finspångs Statsnett

Når Finspångs Statsnett - Finet bygger ut bredbåndsnettet i Börstorp, har de valgt Følsgaard som leverandør av fiberkabel, fiberrør og tilbehør.

Erik Kjørling, Key Account Manager og ansvarlig for leveransen til prosjektet i Börstorp, forteller om Følsgaard og selskapets offensive satsing i Sverige:

"Jeg begynte hos Følsgaard i mars i fjor og fra mai i år heter alle selskapene i konsernet Følsgaard. Det er virkelig inspirerende å kunne være med på å drive denne invisteringen i det svenske markedet. Følsgaard går nå ut som en helhetlig leverandør med et komplett utvalg av alle typer fiberkabler, rør og tilbehør. Våre merker for fiberkabel er HFibercore™ og for rør HFiberduct™. En av fordelene hos oss er at vår produsent eier hele prosessen, da de produserer alt fra råfiber til ferdig fiberkabel. Dette gir oss og våre kunder trygghet når det gjelder kvalitet og leveringssikkerhet".

 

Utviklingsmessig i forkant
"Utviklingsmessig ligger vi langt fremme når det gjelder fiberkabel og kan skilte med blant annet den lengste blåselengden, den korteste bøyeradiusen og den første 200 µm blåsekabelen på markedet. Det siste gjør at man kan få et større antall fibre i kabelen. Følsgaard har et sterkt fokus på bærekraft og jobber mye med resirkulert materiale, blant annet i rørene vår. En annen merverdi er engangstrommelen for rør som vi har utviklet. Vanlige engangstromler går veldig ofte i stykker allerede under lossing eller under arbeid. Våre tromler er derimot designet for å vare gjennom hele prosjektet og samtidig være enkle å kaste etter bruk", sier Erik Kjörling.

 

Store avstander og steinete terreng
Finspångs bynett Finet er et kommunalt eid bynett i Finspångs kommune. Om lag 65 prosent av alle husstander i kommunen er koblet til fibernettet sitt og sammen med andre aktører forventer de å oppnå 97 prosent dekning i 2024. Amanda Sivertsson, prosjektleder Finspångs Stadsnät Finet AB beskriver dagens fiberprosjekt i Börstorp.

"Börstorp er et stort geografisk område med lange avstander mellom kundene, noe som ofte er tilfellet jo lenger ut på landsbygda man kommer. Den totale strekningen der vi nå graver er cirka 1,5 mil lang og det er veldig steinete og fjellterreng, noe som stiller krav til både installasjonsmetoder og utstyr", sier Amanda og fortsetter:

"Vi har kjøpt fiberkabel og andre fiberprodukter fra Følsgaard i flere år nå, da de het Gigacom, og fordelene er blant annet høy kvalitet på produktene, raske leveranser og et godt prisbilde. Nå som de har utvidet sortimentet, var det naturlig for oss å også kjøpe deres kanal, skjøter og tetninger. Det å kunne få alt fra en og samme leverandør ser vi som en stor fordel."

 

Entreprenørens mening
Brorssons Entreprenad er leid inn av Finspångs Stadsnät Finet for fibergravingen i Börstorp.
"Vi jobber i stor grad med fibergraving, mye for Finspångs Stadsnät Finet og Nyköping men også andre steder. Vi har tidligere brukt fiberkabel fra Følsgaard og det har alltid fungert bra. De leverer til avtalt tid og vi får alltid raske svar hvis det er spørsmål. Dette er første gang vi bruker kanalen deres, som ser bra ut. At de kommer med en ny, mer holdbar type engangstrommel for kanal er en stor fordel. Standard eiketrommler går ofte lett i stykker, noe som gjør arbeidet vårt mer tidkrevende. Vi har kjørt nå i noen uker og har kommet ca 3 kilometer, alt går etter planen og vi regner med å være klare etter ferien", sier Erik Johansson, medeier i Brorssons Entreprenad.

Hans Følsgaard AS
Bark Silas Vei 8
4876 Grimstad
Grimstad
Norge

Kontaktperson

SBP
Steffen Bie Paulsen
spa@folsgaard.com

Send til en kollega

0.047