23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Lagersmøremidler og viktigheten av å ta riktige valg

Lagre er nøkkelkomponenter for jevn overføring av bevegelse.

Bruksområdene er meget mangfoldige – de brukes blant annet i vindturbiner og aksler med hjul. Hvis du vil ha optimal levetid, er det viktig at du velger det beste smøremiddelet. Her skal vi se på valgkriteriene for lagersmøremidler, slik at du kan skaffe deg den løsningen som passer best for ditt tilfelle.

Lagrenes funksjon er meget viktig i forskjellige industrisektorer, om ikke alle. De er elementer av stor praktisk interesse, siden de sørger for jevne og kontrollerte bevegelser av belastninger og vekter. Designet deres bidrar til å skille metallflater, men uansett må friksjonen de genererer, styres med smørefett eller smøreoljer.

Hvert tilfelle er unikt, så derfor må vi studere belastningene, temperaturene og hastighetene som smøremidlene må tåle. Et tydelig eksempel på de forskjellige variablene er lagrene som brukes i stål- og bilindustrien. Smøremiddel som brukes i stålindustrien, må være effektive ved svært store belastninger og ved lave hastigheter. I bilindustrien derimot, søkes det etter smøremidler som opprettholder funksjonen i så høye temperaturer som 180 ºC eller så lave som -40 ºC.

Hvordan velge de beste smøremidlene for lagre?

Når du velger smøremiddel, er det mange faktorer som spiller inn. Det finnes et bredt utvalg av smøremidler og meget spesifikke bruksområder, så det kan synes vanskelig å finne det optimale produktet.

Hos Klüber Lubrication har vi imidlertid oppsummert de viktigste valgkriteriene for å hjelpe deg å finne det rette produktet med bare noen få skritt. Les mer her

Kontakt Klüber Lubrication for å få råd tilpasset din situasjon og få det beste produktet for ditt utstyr.

Klüber Lubrication Nordic A/S
Alexander Kiellands gate 2B
2000 Lillestrøm
Skedsmo
Norge
Org. nr.: NO971009136

Kontaktperson

TM

Send til en kollega

0.063