23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Industri 5.0: En omfattende introduksjon

HxGN EAMs APM-funksjoner (Asset Performance Management) gir et godt utgangspunkt for organisasjonens Industri 5.0-reise.

På Hannover-messen i 2011 ble begrepet Industri 4.0 lansert for første gang i forbindelse med den tyske produksjonsindustrien. Det var en visjon om den fjerde industrielle revolusjonen, med sammenkobling og datadeling i sanntid mellom maskiner og automatiserte systemer på produksjonsgulvet, og nedbygging av siloer. Mindre enn ti år senere, i 2017, presenterte den japanske næringslivsorganisasjonen ideen om Society 5.0 på CeBIT-messen, igjen i Tyskland, med en visjon om å omdanne samfunnet digitalt.  
  
Hva er Industri 5.0?  
  
Industri 5.0 er et sett med prinsipper som kombinerer effektiviteten og nøyaktigheten til maskiner med kreativiteten og personaliseringen som mennesker bidrar med. Industri 5.0 er ikke en ny industriell revolusjon. I stedet representerer den en videreutvikling av Industri 4.0 som handler om å balansere fordelene ved automatisering med evnene bare et menneske kan tilføre arbeidsplassen.  
  
Den første industrielle revolusjonen erstattet manuelt arbeid med automatisering fra damp og vannkraft, den andre så masseproduksjon drevet av elektrisitet, og den tredje brakte inn programmerbar databehandling og et sterkt digitalt økosystem. Industri 4.0 så smarte fabrikker som utnyttet kraften i nettskyen, tingenes internett (IoT), kunstig intelligens, roboter, stordata og mer. Industri 5.0 tar opp viktige spørsmål som ikke ble stilt under disse suksessive fremskrittene:   
  
Løftet om Industri 5.0  
  
Disse tre pilarene hjelper Industri 5.0 med å møte realitetene og kravene i det 21. århundre, både når det gjelder markeder og samfunn. Her er bare noen av fordelene bedriften din kan oppnå ved å ta i bruk Industri 5.0-prinsippene.  

  • Bedre tilpasning til postpandemiske prioriteringer  
  • Mer fornøyde og motiverte teammedlemmer  
  • Nye muligheter for innovasjon og kreativitet  
  • Fokus på bærekraft  

Fremskynde overgangen til Industri 5.0  
  
Bedriften din kan bruke Industri 5.0 som en veiledning for å balansere den unike verdien enkeltpersoner bringer til bordet med fordelene ved dagens teknologi. Kjerneprinsippene i Industri 5.0 kan brukes på alt fra forretningsstrategi på høyt nivå til produksjon og optimalisering av forsyningskjeden.  
  
HxGN EAMs APM-funksjoner (Asset Performance Management) gir et godt utgangspunkt for organisasjonens Industri 5.0-reise. De bidrar til en mer forutsigbar, bærekraftig og effektiv tilnærming til vedlikehold og anleggsstyring gjennom innsamling og analyse av data om anleggsytelse, sentralisering og digitalisering av vedlikehold og utvikling av intelligente strategier for risikoreduksjon. Med autonome digitale tvillinger og maskinlæringskapasiteter begrenses menneskelige inngrep til bare de som gir faktisk verdi, mens nye muligheter for å bygge synergier mellom menneske og maskin dukker opp.  
  
Les hele bloggen for å finne ut mer. 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
Org. nr.: SESE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031