23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

30 år i forkant av vannskjæreteknologi.

Som medgründer og designer av Water Jet Swedens anerkjente vannskjæresystemer har Tony Ryd vært der fra starten. Tony, i dag CTO i Water Jet Sweden, er en ydmyk person som lar håndverket og ferdighetene sine snakke for seg selv. Når vi ser tilbake på 30 år i et selskap, som konsekvent skyver frontlinjen innen vannskjæreteknologi, snakker resultatene tydelig nok.

Suksess av overlegen kvalitet 
Etter mange år i bransjen bestemte Tony Ryd, faren Jan Ryd og broren Arne Ryd seg for å starte egen virksomhet i 1993 og tilby egne kommersielle vannskjæretjenester. De hadde jobbet med vannskjæreteknologien i mer enn et tiår og hadde en ganske god ide om hvordan det optimale maskinkonseptet ville se ut.

Sammen designet og bygde de en maskin som skulle bli grunnlaget for fremtidens vannskjæresystemer fra Water Jet Sweden. Lite visste de da at deres unike maskindesign ville vinne innovasjonspriser og verdensomspennende suksess for topp ytelse og enestående levetid i årene som kommer. I dag, 30 år senere, er det installert 900 maskiner i mer enn 40 land, og ingen maskiner er tatt ut av produksjon for å være foreldet.    

Maskin #1 setter standarden 
Den første maskinen ble bygget i en privat garasje. Den ble designet for å maksimere oppetid, ytelse og levetid. Med mange års erfaring fra vannskjæring visste de hvordan de kunne minimere negative effekter, maskinoverbelastning og spenning skapt av ukontrollerbare fysiske krefter.  

Maskin #1 var en ren vann- og slipende vannjetmaskin kombinert. I motsetning til Water Jet Swedens maskiner i dag hadde maskin #1 PC-kontroller, men var basert på de samme mekaniske prinsippene som dagens maskiner. 

-          Den første versjonen av vårt patenterte styresystem var allerede på denne maskinen, sier Tony Ryd. Så fra starten er alle Water Jet Sweden portalmaskiner basert på den unike designen. Patentløsningen forbedrer maskinens ytelse og forlenger levetiden, noe som er noen av maskinenes store fordeler, fortsetter Tony Ryd.

I mange år produserte maskin #1 ishockeyvisir i pleksiglass på Water Jet Service i Ronneby. Flere år senere ble det kjøpt av en glassprodusent i Sverige, Emmaboda Glasteknik. Da glassfirmaet skulle bytte ut den gamle maskinen for rundt ti år siden, benyttet Water Jet Sweden anledningen til å kjøpe den historiske maskinen og stille den ut på hovedkontoret i Ronneby. 

-          Den første maskinen er fortsatt i drift, bare koble den til og du kan starte den opp. Men vi foretrekker å ha det som utstilling nå, glade for å ha vår første maskin tilbake i huset igjen, sier Tony med et smil.

FiveX Ultra bryter nye grenser 
Fysikken i vannskjæreteknologien er fortsatt den samme, men verktøyene for å kontrollere den naturlige skjæreprosessen har utviklet seg enormt. Nylig, på EuroBLECH Trade Fair i 2022, presenterte Water Jet Sweden sitt nyeste maskinkonsept, FiveX Ultra! Det ble presentert som et "skritt inn i fremtiden for 5-akse vannjetskjæring".  

-          Nye FiveX Ultra tilbyr ikke bare alt fra standard 2D til full 3D-slipeskjæring. Det viktigste er at du kan bruke den Fine Abrasive Waterjet prosessen (FAWJ) med ekstremt smale kutt og ultrafine toleranser i et fullt 3D-miljø. Det er en unik funksjon, forteller Tony.

Den nye FiveX Ultra har en kompakt design med et nytt, moderne bevegelsessystem med karbonfiberkomponenter for letthet og stivhet. Som andre FiveX-maskiner får du ± 0-120° skjæreverktøy, men det nye Ultra-skjæreverktøyet er kompakt og krever mindre plass å betjene. 

-          FiveX Ultra setter nye standarder for vannskjæring. Sammen med kundene finner vi nye bruksområder som sparer tid, penger og øker kvaliteten på sluttproduktet, forklarer Tony 

De nye mulighetene FiveX Ultra gir, er det Water Jet Sweden alltid ønsker å oppnå når de lanserer et nytt produkt – å tilby kundene langsiktige drifts- og konkurransefortrinn.

  

Water Jet Sweden 30-års milepæler
Første 10 år 
1993                   Selskapet Water Jet ble offisielt grunnlagt. 

1994                   Første eksterne maskinbestilling. Selger sin egen design og bygde vannjetmaskin 

1996                   Water Jet vinner innovasjonsprisen på den tekniske messen i Stockholm.  

1996                   Selskapet flytter inn i en ny produksjonshall for skjæring av tjenester og maskinbygging.  

1998                   Datterselskap i Tyskland.  

1999                   Selskapet vinner den internasjonale anskaffelsen hos Daimler Chrysler Aerospace, som produserer testdeler med enestående kvalitet. Det internasjonale gjennombruddet. 

2000                   Første maskinordre til Asia 

2001                   Datterselskap i Polen. 

2001                   Første maskinordre til Nord-Amerika 

2001                   Første maskinordre til Afrika 

2001                   Nytt produksjonsanlegg bygges med monteringshall, kontor- og logistikksenter 

2001                   Første FiveX-maskin bygges – for abrasiv vannskjæring i full 3D.

10-20 år 
2004                   Første maskinbestilling til Australia 

2005                     WJS Demo Center åpnes for tester og utvikling av skjæreprosesser. 

2006                   Det nye produksjonsanlegget utvides med Assembly Hall 2 

2006                   Beveljet 45° skjæreverktøy lanseres 

2008                   Datterselskap i Kina – WJS Pacific 

2008                   Produksjonsanlegget utvides med Assembly Hall 3 

2009                   FAWJ Micro - Første kommersielt tilgjengelige fine slipende mikroskjæreverktøy.   

  Produksjon i Assembly Hall 2

20-30 år 
2013                   Beveljet 60° skjæreverktøy lanseres 

2014                   NCM Micro-maskin lanseres - for produksjon av fine deler, skjæring med ultrahøy presisjon ved ekstrem toleranse.  

2016                   T-modell entry level maskin lanseres. 

2020                     Alphajet TVL skjærehode lanseres. En ny generasjon konisk vinkelkontroll. 

2022                     FiveX Ultra-maskinen lanseres. Et skritt inn i fremtiden for avansert vannjetskjæring, og et presisjonsskjæreverktøy med ±0 -120° skjærevinkel. 

2023                   Over 900 maskiner installert i mer enn 40 land rundt om i verden. Likevel har ingen maskin blitt tatt ut av produksjon for å være foreldet.     

Kontaktpersoner
Tony Ryd, Founder & CTO, T: +46 457 455 440 E: tony.ryd@waterjet.se

Lennart Svensson, Administrerende Direktør & President, T: +46 457 455 440, E: sales@waterjet.se 
 

 

Water Jet Sweden AB
Teknikvägen 4
372 38 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige

Kontaktperson

CS
Christian Svensson
Regional Sales Manager
+46 457 455 475 christian.svensson@waterjet.se

Send til en kollega

0.032