23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

End-of-line emballasje: Desentralisert drivteknologi med kontrollerte frekvensomformere

En effektiv og økonomisk løsning for tung last.

Tung last, høye krefter, lange reiseavstander og lavere krav til presisjon og dynamikk er karakteristisk for end-of-line emballasje. Bruk av desentraliserte drivløsninger med kontrollerte frekvensomformere kan oppnå kostnadsfordeler på opptil 50 % avhengig av type system og applikasjon.

Drives med sentralstyrte servomotorer brukes ofte i end-of-line emballasje. Men i applikasjoner med stor treghet eller lange bevegelsesavstander - for eksempel palletering , stabilisering eller håndtering - er de vanligvis ikke obligatoriske. Desentraliserte drivløsninger, for eksempel med styrte asynkronmotorer, er et effektivt og økonomisk alternativ i denne sammenheng. NORD DRIVESYSTEMS er godt kjent med bransjens krav og implementerer modulære drivkonsepter som er nøyaktig skreddersydd til den spesifikke applikasjonen og kundens krav.

Asynkronmotorer med desentralstyrte frekvensomformere
På grunn av sin høye treghet gir NORD asynkronmotorer avgjørende fordeler for end-of-line emballasje. Ved flytting av tung last sikrer den bedre (bevegelses)kontroll enn konvensjonelle servoløsninger som må tilpasses den respektive applikasjonen via store girforhold. Videre muliggjør de høyeste prosessstabilitet, reduserer vibrasjoner og risikoen for å skade lasten eller pakkemaskinen. En ytterligere fordel: Asynkronmotorer er tilgjengelige overalt i et bredt spekter, er enkle å vedlikeholde og kan kombineres med forskjellige typer gir og frekvensomformere.

Ved bruk med desentraliserte frekvensomformere, som NORDAC BASE SK 180E, NORDAC FLEX SK200E, NORDAC LINK SK 250E eller NORDAC ON SK 300P, elimineres komponenter som styreskap og ledninger, og oppsettarbeidet er betydelig lavere. En ytterligere viktig fordel er plassbesparelse. Med et modulært konsept forblir frekvensomformeren også maksimalt fleksibel, da endringer i systemarkitekturen kan gjøres når som helst uten store strukturelle modifikasjoner, og ytterligere frekvensomformere kan enkelt legges til senere uten endringer i styreskapet.

Kostnadsfordeler på opptil 50 %
Lave anskaffelseskostnader, konstruktiv frihet i maskindesign, raskere igangkjøring, forenklet vedlikeholdsog reparasjonsprosesser: Asynkronmotorer med desentralstyrte frekvensomformere og kodertilbakemelding via absolutte eller inkrementelle koder muliggjør svært økonomiske og presise posisjoneringsapplikasjoner og dynamisk bevegelse av store og tunge emballasjeenheter . Dette gjør denne teknologien til et reelt alternativ for bruksområder som end-of-line emballasje, hvor tung belastning og høye krefter er normen.

Avhengig av systemtype og applikasjon kan besparelsene utgjøre opptil 50 %.
Finn ut mer i NORD-meldingen: »Driftteknologi i end-of-line emballasje: Fordeler med desentraliserte drivløsninger med kontrollerte frekvensomformere», som du kan laste ned gratis her: https://www.nord.com/de/kampagnen/industrie/end-of-line-packaging.jsp

Nord Gear Norge AS
Jordalsveien 17A
5105 Eidsvåg i Åsane
Bergen
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062