23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Automatiseringsanlegg og levetid

Konferansen vil forhåpentlig gi verdifull innsikt og demonstrere beste praksis for å utvikle en effektiv levetidsstrategi

"Levetidsstrategier i Automatiseringsanlegg 2023" finner sted  på Quality Hotel Grand  Kongsberg, 24-25 mai.

Temaene som dekkes i årets konferanse er relevante og viktige i automasjonsbransjen. Komponentkrisen har blitt et stadig mer påtrengende problem for mange selskaper, og det er viktig å forstå hvordan dette påvirker både leverandører og sluttbrukere. 

Temaer:

  • Komponentkriser
  • Virtualisering – VMWare/HyperV
  • Elektrointegrasjon
  • Kommunikasjon og kontinuitet, protokoller og hardware
  • Simulatorløsninger
  • Levetid på HMI og alarmsystemer

Åpningsinnlegget får vi fra Kongsberg kommune. Vi vet ikke nøyaktig innhold, så vi gleder oss til å høre hva de har å fortelle.

Komponentkriser:
Dynamic Precision AS snakker om krav og utfordringer i valg og bruk av kommersielle komponenter.  Equinor har 3D printing som sitt utgangspunkt. Etter en pause hører vi fra Aker BP.  Tittelen på deres foredrager: "A Case Study at Maritime Company for Last Time Buy Estimation".  Sist ut under gjeldende tema er Kongsberg Gruppen som skal fortelle om implementering av proaktivt obsolescence management i KDA.

Virtualisering & VMWare/HyperV:
Borregaard AS starter sesjonen med virtuelle systemer og VmWare. Foredraget forteller hvorfor de har gått den veien og hvilke betraktninger de har tatt i forbindelse med levetid. Siemens Energy fortsetter med sine erfaringer med virtualisering i et levetidsperspektiv.  

Bedriftsbesøk: På denne konferansen kan man velge mellom to bedriftsbesøk.
Bedriftsbesøk 1:  GKN Aerospace og Kongsberg Terotech/K-Tech. Vi deler i to grupper, og begge grupper besøker begge bedriftene. Bedriftsbesøk 2: TechnipFMC – Deep Purple. Besøket gir en introduksjon til Deep Purple pilot – kvalifiserende hydrogenteknologier til bruk med havvind.

Elektrointegrasjon:
ABB gir oss innblikk i integrering (og muligheter) med IEC 61850 i eksisterende anlegg. Equinor utdyoer om ambisjoner og erfaringer med IEC 61850 fra en operatørs synspunkt.

Kommunikasjon og kontinuitet, protokoller og hardware:
Adeptor AS spør hva som er fremtidsutsiktene for klassiske feltbusser som PROFIBUS, CANopen, DeviceNet og andre?
Mange av disse kommunikasjonsstandardene er i bruk i industrien i dag. Hvor lenge kan vi forvente at det er kompetanse og reservedeler tilgjengelig? Neste post på programmet er en paneldebatt med alle deltakere. Tema for debatten er: Modifikasjon av komponenter for å forlenge levetid

Simulatorløsninger:
Kongsberg Digital har eneste foredrag under dette temaet. De skal snakke om mulighetene for simulering når prosess, nett, vind/gassturbiner og kontrollsystemer er integrert

Levetid på HMI og alarmsystemer:
Aibel forteller om EPC Greenfield alarm design. De tar oss gjennom aktiviteter fra oppstart av et EPC prosjekt til overlevering til kunde. Eldor UK sitt foredrag heter "ICS Evolution: An ‘Obsolescence to Optimization’ journey". Direkte oversatt så handler det om reisen fra foreldelse til optimalisering. Siste foredrag ut er fra Vysus Norway. De tar for seg den mennesklige faktoren i levetidsstrategier. Nærmere bestemt menneskets og organisasjonens roller og behov i teknologi-oppgraderinger og modifikasjoner.

Program og mer informasjon finner du her! Der kan du også lese litt om enkelte av foredragholderne.

NFEA
Andøyfaret 33, bygg D
4623 Kristiansand
Kristiansand
Norge
Org. nr.: NO882267792

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078