23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Automatiseringsanlegg og levetid

Konferansen vil forhåpentlig gi verdifull innsikt og demonstrere beste praksis for å utvikle en effektiv levetidsstrategi

"Levetidsstrategier i Automatiseringsanlegg 2023" finner sted  på Quality Hotel Grand  Kongsberg, 24-25 mai.

Temaene som dekkes i årets konferanse er relevante og viktige i automasjonsbransjen. Komponentkrisen har blitt et stadig mer påtrengende problem for mange selskaper, og det er viktig å forstå hvordan dette påvirker både leverandører og sluttbrukere. 

Temaer:

  • Komponentkriser
  • Virtualisering – VMWare/HyperV
  • Elektrointegrasjon
  • Kommunikasjon og kontinuitet, protokoller og hardware
  • Simulatorløsninger
  • Levetid på HMI og alarmsystemer

Åpningsinnlegget får vi fra Kongsberg kommune. Vi vet ikke nøyaktig innhold, så vi gleder oss til å høre hva de har å fortelle.

Komponentkriser:
Dynamic Precision AS snakker om krav og utfordringer i valg og bruk av kommersielle komponenter.  Equinor har 3D printing som sitt utgangspunkt. Etter en pause hører vi fra Aker BP.  Tittelen på deres foredrager: "A Case Study at Maritime Company for Last Time Buy Estimation".  Sist ut under gjeldende tema er Kongsberg Gruppen som skal fortelle om implementering av proaktivt obsolescence management i KDA.

Virtualisering & VMWare/HyperV:
Borregaard AS starter sesjonen med virtuelle systemer og VmWare. Foredraget forteller hvorfor de har gått den veien og hvilke betraktninger de har tatt i forbindelse med levetid. Siemens Energy fortsetter med sine erfaringer med virtualisering i et levetidsperspektiv.  

Bedriftsbesøk: På denne konferansen kan man velge mellom to bedriftsbesøk.
Bedriftsbesøk 1:  GKN Aerospace og Kongsberg Terotech/K-Tech. Vi deler i to grupper, og begge grupper besøker begge bedriftene. Bedriftsbesøk 2: TechnipFMC – Deep Purple. Besøket gir en introduksjon til Deep Purple pilot – kvalifiserende hydrogenteknologier til bruk med havvind.

Elektrointegrasjon:
ABB gir oss innblikk i integrering (og muligheter) med IEC 61850 i eksisterende anlegg. Equinor utdyoer om ambisjoner og erfaringer med IEC 61850 fra en operatørs synspunkt.

Kommunikasjon og kontinuitet, protokoller og hardware:
Adeptor AS spør hva som er fremtidsutsiktene for klassiske feltbusser som PROFIBUS, CANopen, DeviceNet og andre?
Mange av disse kommunikasjonsstandardene er i bruk i industrien i dag. Hvor lenge kan vi forvente at det er kompetanse og reservedeler tilgjengelig? Neste post på programmet er en paneldebatt med alle deltakere. Tema for debatten er: Modifikasjon av komponenter for å forlenge levetid

Simulatorløsninger:
Kongsberg Digital har eneste foredrag under dette temaet. De skal snakke om mulighetene for simulering når prosess, nett, vind/gassturbiner og kontrollsystemer er integrert

Levetid på HMI og alarmsystemer:
Aibel forteller om EPC Greenfield alarm design. De tar oss gjennom aktiviteter fra oppstart av et EPC prosjekt til overlevering til kunde. Eldor UK sitt foredrag heter "ICS Evolution: An ‘Obsolescence to Optimization’ journey". Direkte oversatt så handler det om reisen fra foreldelse til optimalisering. Siste foredrag ut er fra Vysus Norway. De tar for seg den mennesklige faktoren i levetidsstrategier. Nærmere bestemt menneskets og organisasjonens roller og behov i teknologi-oppgraderinger og modifikasjoner.

Program og mer informasjon finner du her! Der kan du også lese litt om enkelte av foredragholderne.

NFEA
Kjøita 19
4630 Kristiansand
Kristiansand
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047