23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Gammel vannskjæremaskin får ledende skjæreteknologi.

En godt brukt kvalitetsmaskin får forlenget levetid og skjæreverktøy i forkant av teknologien etter bare noen få dager med oppgradering. Samme maskinfundament, samme høye ytelse, men nå med økt konkurranseevne.

I forbindelse med flyttingen til et nytt sted benyttet verkstedet fra Vänersborg i Sør-Sverige anledningen til å gjennomgå maskinparken deres. Deres 17 år gamle vannskjæremaskin fra Water Jet Sweden var fortsatt effektiv og pålitelig, men driftskravene hadde endret seg i løpet av de siste par årene.

-          De kjøpte maskinen med to skjæreverktøy i 2005, sier Ronny Martinsson, leder for kundeservice hos Water Jet Sweden, men nå bruker de bare ett av dem. De ønsket også å oppgradere til det nye skjæreverktøyet Alphajet, og kunne skjære tykke materialer med vinkelkompensasjon, fortsetter Ronny.

Water Jet Sweden tilbød kunden en skreddersydd oppgraderingspakke der det ene skjærehodet ble helt fjernet og det andre ble erstattet av en Alphajet. 

Alphajet er et moderne skjæreverktøy for konisk vinkelkompensasjon. Den kompenserer for de små vinkelavvikene som en skjærebjelke forårsaker, og gir helt vinkelrette skjærekutt i 2D. En ny versjon av Alphajet ble lansert så sent som i 2020. Et moderne skjæreverktøy med en ny kompakt design som veier mindre, beveger seg bedre og krever mindre arbeidsplass. Siden Alphajet bare krever 4-akset interpolasjonskontroll, kan den brukes på alle Water Jet Swedens forskjellige maskinmodeller, selv gamle maskiner.

Byttet til Alphajet innebar også oppgradering til det nylige PanelOne-kontrollsystemet, en ny CNC-kontrollert slipemiddelmater og den siste versjonen av IGEMS CAD / CAM-programvaren. I tillegg la kunden til funksjoner som laserstråle og justerbar vannstand, og maskinens beskyttende belger ble erstattet av nye.

-          Mens vi pusset opp, malte kunden maskinen selv. Hver del vi plukket av ble malt før vi satte den sammen igjen, forteller Ronny. 

Etter bare noen få dagers arbeid sto den skinnende maskinen der, en 17 år gammel toppmoderne arbeidsstasjon, nå utstyrt med ledende skjæreteknologi.  

-          Hovedforskjellen fra en helt ny maskin er at Z-bevegelsen er mindre på de eldre maskinene. Det begrenser tykkelsen på materialet du kan klippe, men ellers er funksjonaliteten den samme, avslutter Ronny Martinsson.

Water Jet Sweden AB
Teknikvägen 4
372 38 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige

Kontaktperson

CS
Christian Svensson
Regional Sales Manager
+46 457 455 475 christian.svensson@waterjet.se

Send til en kollega

0.047