23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Første AI Scene change detection mulighet

AI-basert analytisk applikasjon gir enkel innlæring av bildeinnhold på stedet ved hjelp av en serie av opptak til mer enn 100 i-PRO kameramodeller.

i-PRO Co. Ltd., en verdensleder innen profesjonelle sikkerhetsløsninger for overvåking og sikkerhet i det offentlige rom, vil legge til AI Scene Change Detection til sitt utvalg av kraftige, AI analyseapplikasjoner på kanten av nettverket. Med den nyeste AI analyseteknologien innebygd er Scene Change Detection den første AI-baserte analyseapplikasjonen som tilbyr enkel innlæring av et videobilde på stedet. Når noe unormalt inntreffer i kameraets synsfelt vil en alarm bli sendt til operasjons- og sikkerhetsteamene.

 Den nye applikasjonen kan rulles ut til mer enn 100 i-PRO kameramodeller ved lansering. I motsetning til tradisjonell AI-basert objektdetektering som varsler eller flagger når objekter krysser en linje eller kommer inn i en predefinert sone, lar Scene Change Detection brukerne lære opp et overvåkingskamera hvordan hele bildet ser ut i normaltilstanden. Analysesystemet flagger deretter  alle anomalier når en forhåndsinnstilt del av bildet avviker fra normalen. Dette kan være en dør som står åpen for lenge, eller antallet varer på en hylle som minker under en forhåndsinnstilt grense. På grunn av de forhåndsinnstilte terskelverdiene vil flyktige endringer bli ignorert, fordi bildet returnerer til det normale innenfor akseptable tidsrammer. Ved å utnytte AI-basert objektdeteksjon sikrer vi at folk eller kjøretøy som passerer gjennom bildet kan bli utelukket automatisk.

 «Vi mener at i-PROs Scene Change Detection utgjør bransjens første AI-baserte app på kanten av nettet som detekterer endringer i bilder der scenedeteksjonen er optimalisert gjennom innlæring basert på egne opptak», sier Norio Hitsuishi, Head of Product Management hos i-PRO Co., Ltd..

«Vår unike implementasjon er svært kraftig og lar brukerne spesifisere hvor store endringer som må til for å utløse en varsling etter en spesifisert tidsperiode. En ytterdør kan for eksempel være tillatt å rutinemessig åpnes og lukkes uten å utløse en alarm. Ved å bruke Scene Change Detection kan brukeren sette den til utløse alarmen kun dersom døren står åpen i mer enn fem minutter. Dette er noe tradisjonell analyse av bevegelsesdeteksjon ikke kan gjøre».

Scene Change Detection-appen kan operere samtidig med andre apper, slik som AI-basert bevegelsesdeteksjon av objekter, slik at sikkerhetsstaben kan utføre multiple deteksjoner samtidig, med samme kamera. En svært kraftig server er ikke påkrevd, siden all prosessering skjer nær kameraene, på kanten av nettverket. Scene Change Detection-appliksajonen kan lære flere forskjellige deteksjons-scenarier med opptil 16 overvåkete regioner med endringer per scenario. En alarm-hendelse kan tas i mot av i-PROs Active Guard-plugin som kan installeres på populære VMS-er som Genetec, Milestone og Video Insights.

«Scene Change Detection er spesielt bra i scenarier som etterlatte objekter eller feilparkering. Siden objekter i bevegelse, som personer eller kjøretøy, blir ignorert, er falske alarmer sjeldne», sier Hitsuishi.

«Når du tenker gjennom alle de mulige anvendelsene, både innen sikkerhet i tillegg til operasjoner og logistikk, er mulighetene endeløse. Å ha et sikkerhetskamera som også kan gjøre vareovervåking på et lager eller et utsalgssted er perfekte eksempler på de utvidete oppgavene denne applikasjonen kan bidra med».

«AI bildeendringer er nok et godt eksempel som demonstrerer i-PROs åpne og fleksible holdning. Vi lager produkter og teknologier som kan tilpasses til markedets behov, uansett hva de er», sier Gerard Figols, President i i-PRO EMEA.

«Denne applikasjonen går videre forbi ren sikkerhetsovervåking. Et kamera kan brukes til passe på at et lagerrom på et sykehus ikke går tomt for vitale varer, eller i en konserthall eller stadion der nødutgangene må holdes tilgjengelige til alle tider».

Oppsettet er enkelt med i-PRO Configuration Tool som leder brukeren steg for steg hele veien, fra innlæring av scene med flere opptak fanget på forskjellige tidspunkt for å dekke mange forskjellige lysforhold, til å sette terskelverdier av endringer for bilder og områder i området som skal overvåkes.

Panasonic Connect
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Send til en kollega

0.047