23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Spesialutviklede O-ringer til næringsmiddelindustrien

Jobber du i næringsmiddelindustrien? Da vet du at det stilles høye krav til alt materiale som benyttes i produksjonen, også til små deler som for eksempel O-ringer.

Av Karina Davids - kdmarketingsupport.dk  

De strenge hygienekravene i næringsmiddelindustrien og selve produksjonsprosessene gjør at alle maskiner blir utsatt for meget stor belastning. Det betyr at også små deler som O-ringer utsettes for høye temperaturer og aggressive kjemikalier. Derfor omfatter sortimentet til Carsten Holm A/S spesialutviklede typer som oppfyller de strenge kravene.

FFKM til næringsmiddelindustrien
I sortimentet til næringsmiddelindustrien har vi lagt stor vekt på både egnethet for næringsmidler, lav kontaminering og høy motstandsdyktighet. Til O-ringene har vi valgt spesielle FFKM-blandinger i FDA-kompatibel elastomer. Disse har en overlegen kjemisk bestandighet som gjør dem optimale for deler som utsettes for aggressive kjemikalier, syrer, baser, damp, aminer, metanol, estere, etere, TBA og MTBE.

Vår spesielle FFKM-elastomer til næringsmiddelindustrien tåler temperaturer mellom -20 °C og +270 °C, og er godkjent i henhold til følgende forordninger og standarder:

  • Reg. EC 1935/2004
  • FDA 21CFR177.2400             
  • USP Class VI
  • 3A-Sanitary Standard
  • DM 21/03/1973
  • BfR XXI


HVORFOR bør man velge spesialmaterialer som FFKM?
FFKM kan særlig anbefales på bruksområder der utskifting av pakninger er en vanskelig og tidkrevende oppgave, og der reparasjoner medfører lang nedetid i produksjonen.

Fordelen med FFKM er at du oppnår kombinasjonen av kjemisk og termisk stabilitet som kjennetegner PTFE-materialet og samtidig bevarer elastomerenes elastiske egenskaper.

Trenger du et spesialmateriale?
Har du et akutt problem med en tetningsløsning, eller trenger du mer informasjon om hvilke materialer eller profiler vi har på lager? Kontakt oss – vi står til tjeneste med profesjonelle råd om komplekse eller akutte tetningsproblemer.

Om Carsten Holm A/S
Selskapet ble grunnlagt av Carsten Holm i 1979.I dag er det en familieeid virksomhet overtatt av andre generasjon.
Carsten Holm A/S er sertifisert i henhold til ISO 9001:2015. Virksomheten produserer og markedsfører standard- og spesialpakninger til alle grener dansk og internasjonal industri.
Selskapet har for tiden 40 ansatte i Danmark og  Sverige, 10 personer i det kinesiske salgsselskapet Holm Sealing Solutions Ltd.

Carsten Holm A/S
Kielbergvej 16
5750 Ringe
Faaborg-Midtfyn Kommune
Danmark

Kontaktperson

UH

Send til en kollega

0.063