23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Uddeholm reduserer CO2-utslippene med ytterligere 30%

Uddeholm vil ha fossilfri produksjon i 2030.

Den beste energien er den energien som ikke forbrukes. I lys av dette har Uddeholm lansert en kraftig investering på 80 millioner SEK ekstra i løpet av de neste 18 månedene (starter september 2022).

Med denne investeringen er Uddeholms energispareprosjekter intensivert, som installasjon av topp moderne elektrifiserte varmeanlegg i eksisterende anlegg. Tiltak for økt energieffektivisering bidrar også betydelig til bærekraft og støtter Uddeholm i å oppnå fossilfri produksjon allerede i 2030.

Investeringene gjør det mulig for Uddeholm å bringe videre store energispareprosjekter, som:


Elektrifisering av tidligere naturgassovner

Forbedret prosessflyt for større dimensjoner av Uddeholm Orvar 2 M

Implementering av digitale verktøy for prosessoptimalisering gjennom måling, datainnsamling og analyse.

Energispareprosjektene som er fremført med de ekstra investeringsmillionene, vil ha stor betydning: Uddeholm vil gjøre en betydelig energibesparelse på 27,4 GWh/år, som utgjør ca 6 % av vårt totale energiforbruk. Og ikke som en engangshendelse, men år etter år. Når det gjelder målet om å redusere fossile CO2-utslipp, vil investeringen redusere Uddeholms fossile CO2-utslipp med ytterligere 30 %.

Siden 1. april 2022 har Uddeholm erstattet deler av sitt naturgassbehov med fossilfri biogass, noe som har redusert fossile CO2-utslipp med 30 %.

voestalpine High Performance Metals Norway AS
Jernkroken 18
0976 Oslo
Oslo
Norge
Org. nr.: NO919368624

Kontaktperson

GC
Guillaume Cathelineau
gc@uddeholm.no

Send til en kollega

0.047