23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Enkel løsning for bedre sikkerhet ved lysbue

NEK 400:2022 har satt fokus på farer forbundet med lysbue-feil i eltavler, med føringer for risikovurdering og kalkulasjon av hendelsesenergi. Hva slags tiltak anbefales for å ivareta installasjonssikkerheten bedre?

Ultra-rask effektbryter og mulighet for fjernbetjening er eksempler på tiltak for å imøtekomme de nye kravene og dermed ivareta sikkerheten i installasjonen.

Effektbryter med nye digitale moduler

- Vi anbefaler å velge en effektbryter som MasterPact MTZ, som i tillegg til de tradisjonelle vernfunksjonene for overstrøm og jordfeil, byr på digitale funksjoner som blant annet ivaretar sikkerheten for personell i servicesituasjoner, sier Torgeir Andersen, Channel Manager for tavlebyggere i Schneider Electric.

De nye digitale funksjonene i MTZ effektbryterne er følgende:

ERMS - Energy Reduction Maintenance Settings (servicetrippsetting/energireduksjon for Micrologic X)
Reduserer lysbue-energi med 3 ggr i snitt og bidrar dermed til økt sikkerhet samt redusert risiko for servicepersonell under vedlikehold.

Betjeningsassistent
Denne funksjonen har som formål å bistå den som skal betjene Masterpact bryteren for å gjeninnkoble den, enten trinn for trinn veiledning for manuell innkobling, eller ved hjelp av blåtann-kommunikasjon som gjør at bryteren kan betjenes på avstand.

Gjeninnkoblingsassistent
Denne funksjonen har som formål å hjelpe elektropersonell til å gjenopprette strømtilførselen snarest mulig ved utkobling.
Enkelt brukergrensesnitt på MTZ mobilapp. Uthenting av data om hendelsen med NFC-kommunikasjon. «Step by step» veiledning for å gjenopprette strømtilførselen.

- De digitale funksjonene (digitale moduler) bestykkes når bryteren bestilles. Alternativt kan de bestilles separat i etterkant for opplasting i vernet på eksisterende brytere. Dette kan gjøres når som helst, også under drift og uten strømbrudd, hvilket gir meget stor grad av fleksibilitet og driftssikkerhet, avslutter Andersen.

Les mer om MasterPacT MTZ her.

Schneider Electric Norge AS
Sandstuveien 68
0607 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Stefania Nilsen
Channel & Segment Marketing Leader
+47 98207384 stefania.nilsen@se.com

Send til en kollega

0.125