23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Gjør kjølesystemet mer energieffektivt og spar penger

Avkjøling koster penger. Spesifikt er strømkostnadene utslagsgivende. I de fleste tilfeller er industrielle kjølesystemer den største enkeltforbrukeren av elektrisitet på de respektive anleggene.

Ta for eksempel kjølesystemene som brukes i kjølelagre. De kan utgjøre så mye som 85 til 90 prosent av anleggets samlede energiforbruk. Men det finnes gode nyheter. Små endringer, selv noe så enkelt som å skifte kompressorolje, kan bidra i betydelig grad til å redusere kostnadene for hele anlegget. Kunder som oppgraderer anleggene sine til Klüber Summit R-serien, opplever energibesparelser på mer enn 5 % sammenlignet med vanlige, tradisjonelle mineraloljer.

Eksempel: En enkelt ammoniakk-skruekompressor med et krav på 410 HK for drift i konstant hastighet og med full belastning hele året, vil koste omtrent 1 954 000 NOK per år – hvis det brukes en 450 HK, 460/3/60-motor til en pris på ca 0,87 NOK per kWh.  I forbindelse med dette eksempelet bruker vi et lavt spareanslag på 5 %. Når du skifter til Klüber Summit R-serien, utgjør en innsparing på 5 % en kostnadsreduksjon på ca. 97700 NOK per år for bare en kompressor.    

Konklusjon: Smøremiddelet betaler for seg selv på bare noen få måneder!

Smøremidlene i Klüber Summit R-serien er helsyntetiske, PAO-baserte smøremidler som egner seg for både skrue- og stempelkompressorer. De tilbyr følgende fordeler med hensyn til energi- og kostnadsbesparelser:

  • Økt kjemisk stabilitet: Syntetiske smøremidler basert på polyalfaolefiner (PAO) gir bedre kjemisk stabilitet enn mineraloljer. Dette betyr lengre produktlevetid, mindre slamdannelse og et renere og mer effektivt system.
  • Høy termisk stabilitet: Høye viskositetsindeks (VI)-verdier (høyere enn 135 for hele R-serien) sørger for maksimal produktlevetid, og gir riktig styrke i smørefilmen over et bredt temperaturområde, noe som forlenger utstyrets levetid.
  • Lavt damptrykk = mindre oljeoverføring og reduksjon av arbeids-/materialkostnader på grunn av lengre oljeskift-/-etterfyllingsintervaller.


Og enda bedre: Klüber Summit R-serien er kompatibel med mineraloljer, alkylbenzen-baserte oljer, andre PAO-baserte produkter og alle elastomerer i vanlig bruk, slik at du ikke behøver å tappe systemet helt for eksisterende smøremiddel.

Dessuten er det et NSF H1-registrert, ISO 21469-matvareprodukt som er Kosher-godkjent og Halal-sertifisert.

Vil du gjerne investere i renere, langvarige, mer energieffektive kjølesystemer i dag? Ta kontakt med Torgeir Myklebust, vår ekspert på smøremidler for kjølekompressorer, på torgeir.myklebust@no.klueber.com for en gratis energianalyse og ROI-undersøkelse. Du får se hva Klüber Summit R-serien kan gjøre for ditt anlegg.

Klüber Lubrication Nordic A/S
Alexander Kiellands gate 2B
2000 Lillestrøm
Skedsmo
Norge
Org. nr.: NO971009136

Kontaktperson

TM

Send til en kollega

0.047