23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Bygget for fremtiden

Siden åpningen i 2020, har kunstmuseet, MUNCH, rukket å bli et landemerke i Oslo. Det er ikke bare bygningens utforming som er interessant, men også byggverk og konstruksjon.

Det som  virkelig skiller seg ut ved arkitekturen til kunstmuseet, MUNCH, er den bærekraftige tankegangen som lå til grunn ved utforming. Utfordringer ved å ivareta optimale forhold for kunst, fremtidige klimaforandringer og hardt vær ble tatt grundig i betraktning ved planlegging og konstruksjon. Som et resultat består bygningen av store mengder stål, og fasaden er dekket med resirkulert aluminium. Platene gir besøkende en utsikt over Oslo, samtidig som de skåner innsiden av bygningen mot dagslys.

En stor gangbro leder opp mot kunstmusset. Det er ikke synlig, men broen inneholder over 10 tonn rustfritt stål av typen 1.4462 / DUPLEX UNS S31803, som vi leverte til konstruksjon. Duplex-stålet ble kuttet opp i flere deler med vår vannkutter i Kløfta. 1.4462 / DUPLEX UNS S31803 er fullstendig vedlikeholdsfritt, ekstremt slitesterkt og robust. Duplex-stålet utgjør derfor en solid og bærekraftig grunnlag for broen som vil vare i generasjoner.

Ved spørsmål rundt rustfritt stål og stål egnet for bærekraftig konstruksjon, ta kontakt med vårt dyktige team med metallurgister og selgere.

 Foto: Cato Mørk

Sverdrup Steel
Strandsvingen 2
4032 Stavanger
Stavanger
Norge
Org. nr.: NO862380592

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047