23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Klinger Westad oppnår enorme besparelser med robotcelle!

Alle verktøymaskiner kan automatiseres og utstyres for ubemannet produksjon med bl.a. romslige verktøy i magasin, verktøyovervåkning og levertidskontroll.

Robot kommuniserer både med maskin og lagerautomater, og cellene kan kjøre ubemannet så lenge det er tilgjengelig verktøy i magasin og nok emner i lagerautomaten

I Maskinregisteret nr. 10 2021 kunne man lese suksesshistorien til vår kunde Klinger Westad som valgte å investere i et automatiseringsanlegg.

Planlegging:
For omtrent fire år siden begynte planleggingen av den robotcellen som i dag bearbeider ventilringer i AISI 316 rustfritt stål. Ringene brukes på butterfly-ventiler i den marine industrien, type LNG-tankere, LPG og LEG tankskipsystemer, kjemikalie- og produkttankere, men også i landbaserte bruksområder.
– Utfordringen med ringene er at de er relativt store i diameter og samtidig tynne, innleder Erik Tøien, prosjektleder hos Klinger Westad.For å lage «best mulig»-prosjekt samlet Tøien sammen en håndfull erfarne maskin- og utstyrsleverandører.- Vi valgte leverandører vi har lang erfaring med og som vi vet har kompetanse til å bidra, men også personkjemi som fungerer sammen, sier Erik Tøien. Prosjektet kom i gang fordi bedriften ønsket å forbedre syklustider og få til ubemannet produksjon.

Resultatet har blitt en suksess med enorme besparelser. Bedriften har regnet ut at de har fjernet 60.000 manuelle håndteringer årlig. De kalkulerte ut alle bevegelser og med den nye robotcellen sparte de ti manuelle håndteringer per ring, og med 6000 ringer pr. år blir det 60.000 sparte håndteringer. 

Dette er cellen:
Den nye robotcellen bearbeider ti ulike dimensjoner fordelt på tre typer ringer. Emner fylles manuelt inn på paletter som roboten plukker fra.

Et eget robotgripeverktøy og magasin ble utviklet og produsert av Karlsen & Solbakken Maskinering AS.

Les videre her

Har du spørsmål, kontakt oss her

Bergsli Metallmaskiner AS
Bedriftsvegen 64
3702 SKIEN
Skien
Norge
Org. nr.: NO997379128

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063