23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

KOSTNADSEFFEKTIVE drivsystem for transportører.

Kostnadseffektive drev til logistikkapplikasjoner i tre foretrukne konfigurasjoner. Standardisering kan redusere den totale eierkostnaden for drev i transportør systemer med opptil 70 %.

 

ET ENKELT VALG.

Kostnadseffektive drev til logistikkapplikasjoner i tre foretrukne konfigurasjoner.

Standardisering kan redusere den totale eierkostnaden for drev i transportørsystemer med opptil 70 %

I anlegg med mange drivenheter, kan den totale eierkostnaden reduseres med opptil 70 % ved å gjøre smarte valg av varianter. Derfor har NORD DRIVESYSTEMS utviklet tre foretrukne størrelser for drev med variabel frekvens innen materialhåndtering og transportørapplikasjoner. Disse dekker de typiske funksjons- og ytelseskravene i systemer for postsortering, intralogistikk og bagasjehåndtering. De standardiserte drivsystemene forenkler innkjøp, konstruksjon, idriftsetting og lagerføring av reservedeler. I tillegg er de svært enkle å installere, betjene og vedlikeholde.

Å begrense antallet varianter kan gi større reduksjon av total eierkostnad (TCO) enn noe annet tiltak, med unntak av redusering av energiforbruket. Derfor bør drivprodusentene være i stand til å levere gjennomførbare standardiseringer av drivsystemene for spesifikke deler av industrien. Fortrukne varianter vil også komme kundene til gode ved å forenkle innkjøpsprosessen, fra det første drevet som kjøpes og ved senere bestillinger. Færre varianter gjør også lagerføring av deler mye enklere. I tillegg forenkler det planleggings- og konstruksjonsprosessen for alle, både drivleverandør, OEM og sluttbruker. Utfordringen er å velge så få drivkonfigurasjoner som mulig, slik at de på en god måte oppfyller alle behovene ved anlegget, uten at de er større enn nødvendig. Drivingeniørene må derfor gjøre en grundig analyse av de sektorspesifikke mønstrene i drivsystemet og de applikasjonsspesifikke behovene. NORD DRIVESYSTEMS har utviklet drivteknologi med høy ytelse til intralogistikk og flyplasser i mange år. Med denne omfattende erfaringen i bunn, har den tyske produsenten utviklet LogiDrive-serien med tre foretrukne drivvarianter som er optimert for disse applikasjonene. LogiDrive-systemene forenkler prosessene for innkjøp, konstruksjon, systemvedlikehold og opplæring av ansatte. Det er kun behov for å lagerføre et lite antall reservedeler. Resultatet er at den totale eierkostnaden ved postsorteringsanlegg, lagre og bagasjehåndteringssystemer kan reduseres med opptil 70 %.

Tre varianter, stor fleksibilitet

LogiDrive-serien er løsningen for transportørsystemer som går over flere hundre meter. Drevene med variabel frekvens (VFD-er) tillater enkel kjedekobling; korte strømkabler kan kobles fra ett drev til det neste. NORD har skreddersydd denne serien for intralogistikk og flyplassteknologi. De tre girmotorvariantene oppfyller alle vanlige ytelseskrav. IE4-synkronmotorer med permanent magnet og nominell effekt på 1,1 kW, 1,5 kW eller 2,2 kW kombineres med kraftige totrinns vinkelgirkasser i to størrelser for et dreiemoment på opptil 260 Nm. Robuste frekvensomformere fra NORDAC LINK-serien gir mulighet til et stort antall hastigheter. Systemene har høy overbelastningskapasitet og gir et unikt allsidig utvalg av funksjoner. Grensesnitt er tilgjengelige for alle kommersielt tilgjengelige kommunikasjonsprotokoller, inkludert PROFINET, Ethernet POWERLINK, EtherCAT og EtherNet/IP.

Ekstrem brukervennlighet og ytelse

 LogiDrive-systemene installeres enkelt, raskt og sikkert, takket vært kodede plugger. Vedlikeholdsbrytere, nøkkelbrytere og retningsbrytere på enhetene gir fleksibel direktetilgang til de enkelte drivakslene for konfigurasjon eller service. Sensorer og aktuatorer kan kobles til via M12-plugger. Sensordata som samles av omformerne kan sendes videre til systemer på høyere nivåer, noe som reduserer behovet for kabling som ellers ville vært nødvendig. Forhåndsparameteriserte plug-and-play-omformere gjør også vedlikeholdet enklere. Drivkomponentene kan enkelt skiftes ut. I stedet for å bytte ut hele drivenheten, kan man for eksempel bytte ut kun girmotoren. Takket være lettmetallhusene, er de kompakte drevene også enkle å håndtere; de er i gjennomsnitt ca. 25 % lettere enn ståldrev. LogiDrive-systemenes synkronmotorer med IE4, eller Super Premium Efficiency, utnytter energibesparingspotensialet maksimalt i transportørsystemer med hyppig delbelastningsdrift. Ved å forbruke betydelig mindre energi, betaler de seg selv på svært kort tid.

 Integrert sikkerhet

 LogiDrive-systemene driver horisontale, skråstilte og vertikale transportører på en effektiv og sikker måte. En momentvakt beskytter drivutstyret ved å stoppe motoren ved blokkeringer. NORD kan også implementere sikkerhetsfunksjonene STO og SS1 i henhold til EN 61800-5-2 for hver enkelt drivaksel, ved hjelp av TÜV-sertifiserte elektroniske moduler. Med feltorientert vektorkontroll kan omformerne oppnå svært høy presisjon. I for eksempel heiseapplikasjoner, gir de fullt dreiemoment fra stillstand og presis hastighet, selv under svingninger i belastningen. Omformernes standardfunksjoner inkluderer også tilkoblingsalternativer for inkrementelle og absolutte pulsgivere. Drevene har kapasitet for relativ og absolutt posisjonering samt smart bremsing. Posisjoner og avstander kan programmeres via bussen eller direkte på enheten. Ved master/-slave-drift kan flere drev synkronisere hastighet og posisjon. Systemene har integrert PLC, PI-kontrollerfunksjoner og et stort utvalg sensorgrensesnitt, og kan med dette også brukes til å drive fullt autonomt, modulbasert utstyr i en større installasjon.

 

Konklusjon

NORD DRIVESYSTEMS har omfattende praktisk erfaring innen transportørteknologi. Drivprodusenten har utviklet drivsystemer til hundrevis av intralogistikkanlegg og flyplasser over hele verden. Selskapet benytter seg av et stort, modulbasert utvalg av drivkomponenter som er produsert på eget anlegg. De energibesparende motorene er egnet for bruk over hele verden og i alle vanlige ytelsesklasser. NORDs girserier omfatter et stort antall girtyper og dekker et ekstremt stort spektrum av dreiemomenter og utvekslingsforhold. VFD-ene gir økt intelligens i de forskjellige segmentene av anlegget og sikrer høy ytelse, spesielt ved hyppig delbelastningsdrift. I tillegg gir de elektroniske omformerne svært fleksibel justering av hastigheten. Dette fører til at man kan begrense antallet drivvarianter i større installasjoner til kun et fåtall størrelser og utvekslingsforhold. De nye LogiDrive-systemene for flyplasser og andre logistikkapplikasjoner viser fordelene med færre varianter og de store kostnadsbesparelsene som følger med.

www.nord.com

NORD GEAR NORGE A/S

Postboks 19 Tertnes

5826 Bergen

Trond Herdlevær

Telefon: +47-64 90 55 80

Trond.herdlevaer@nord.com

 

Nord Gear Norge AS
Jordalsveien 17A
5105 Eidsvåg i Åsane
Bergen
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.08