23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Høyspentmaster for norske landskap

Har norsk stålbransje leveransemuligheter til energibransjen?

Energisektoren er en stor kunde av høyspentmaster i stål, men de siste tiårene har de fleste ordrene gått til utenlandske leverandører. Norsk Stålforbund ønsket å undersøke muligheter for å endre dette, og søkte om midler fra “Designdrevet Innovasjonsprogram” i 2012. Prosjektet ble gjennomført med industridesigner Eva Widenoja som designer og prosjektleder. Nettselskap og sentrale medlemmer i Norsk Stålforbund deltok i brukerundersøkelser for å avdekke nasjonale konkurransefortrinn og muligheter.

 

Ved å sammenfatte resultater fra undersøkelser på kunde- og leverandørsiden ble det utarbeidet en serie aktuelle produktutviklingsprosjekter. Prosjektene ble rangert ut fra kommersielt potensial, dekning av brukerbehov og nyhetsverdi. Høyspentmaster er underlagt krav som legger sterke føringer for utformingen, som sikkerhetsavstander og magnetfelt som påvirkes av linekonfigurasjon. Kompetanse og oppmerksomhet på disse rammene gjorde at idéutviklingen raskt resulterte i realiserbare konsepter.

 
Idéutviklingen for hvert delsegment resulterte i fire ulike masteserier basert på bruk av hele lengder i form av sirkulære rør, knutepunkter som tilvirkes rasjonelt i verksted og skjulte skjøter som monteres raskt på byggeplass.

 

Videreføring av DIP-prosjektet kan ta flere veier. DIP-prosjektet har avdekket muligheter og behov som bør være av interesse både for norsk energi- og stålbransje, og løsningene innehar et potensial for samfunnsmessig gevinst ved bruk av landskapstilpasning. Norske nettselskaper er inne i en periode med store aktiviteter innen infrastruktur. Ledninger skal fornyes, forsterkes og bygges, i hovedsak med konstruksjoner basert på varmgalvanisert vinkelstål. De bør se mulighetene som finnes her hjemme.

 

For mer informasjon: ta kontakt med Norsk Stålforbund v/ Lasse Kilvær, lasse@stalforbund.com

 

Les mer om Norsk Stålforbund her 

Norsk Stålforbund
Møllergata 8
0179 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

KM
Kjetil Myhre
Daglig leder
+47 41021598 post@stalforbund.com

Send til en kollega

0.031