23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Pressemelding

Uddeholm med store investeringer i 2015



170 nye innvesterings millioner til Uddeholm i Hagfors.
Pressemelding 04. mai 2015.

Uddeholm AB investerer sammenlagt 170 mil. SEK. Investeringene er å finne i økning av sin ESR kapasitet og i nytt testanlegg innen FoU, samt eksosfilter for å redusere utslipp fra sine lysbueovner. Innvesteringene kommer samtidig som vi i disse dager har startet opp ESR ovn nr. 10.
For å imøtekomme kundenes krav på optimal totaløkonomi i produksjonen er det behov for våre ESR* stål. Markedene for våre topp produkter utvikles raskt og derfor må vi ha tilstrekkelig kapasitet.
Den tiende ovnen som innvies i disse dager er allerede fult belagt, og vi trenger derfor å øke vår kapasitet ytterligere forteller firmaets finanssjef (CFO) Håkan Lundqvist.
Uddeholm AB er i dag verdens ledende produsent av ESR – omsmeltet verktøystål for formverktøy og vi ser en fortsatt økning i etterspørsel i verdensmarkedet, sier markedssjef Pär Emanuelsson. Fremfor alt er den drevet av etterspørsel innen den globale industri for kjøretøy.
Innvesteringen forsterker firmaets posisjon som verdens ledende innenfor utvikling av nye produkter i verktøystål med høy ytelse.
Vårt produksjonsprogram er attraktivt for våre kunder verden over, samtidig som våre eiere tror på det vi gjør. Kombinasjonen fornøyde eiere og fremgang i markedet er en forutsetning for fortsatt vekst konstaterer Emanuelsson.

11:e ESR- ovnen i drift 2016
Satsingen på produkter i høykvalitets verktøystål har lenge vært en fremgangsrik strategi.
Den investeringen som nå er besluttet kommer til å gjennomføres i perioden 2015-2016, noe som innebærer att den nye ESR-ovnen nr. 11 i rekken, skal være i drift høsten 2016.
Men investeringer i økt kapasitet er ikke nok. For å hele tiden ligge i forkant av konkurrentene er det behov for investeringer i forskning og utvikling. Derfor etableres samtidig en investering innen FoU(forskning og utvikling)for å sikre Uddeholm sin fremtidige konkurransekraft innen utvikling og anvendelse av pulver metallurgi.
Uddeholm har i dag et sterkt produktprogram innen pulver baserte materialer, og via dette nye testanlegget kommer man til å kunne redusere produktutviklingstiden for nye produkter, optimere pulvertilvirkningen for verktøystål samt utnytte synergier med andre områder innen forskning og utvikling.

Investeringen av utslippsfilter på verket er den største innvesteringen selskapet har foretatt innenfor miljø. Investeringen vil besørge bedre arbeidsmiljø på stålverket, men også redusere støv, forurensing og støyutslipp og med det minske støyplager for lokalbefolkningen.

Sammen med de vedtatte investeringer viser Uddeholm AB nok en gang at firmaets markedskonsept og varemerketilbud til sine kunder fortsatt er fremgangsrikt og at vi ser en lys fremtid for Uddeholm AB.

ESR*- (Elektroslaggraffinering) er en omsmeltningsprosess som gir renere stål, mer homogent stål og med finere struktur enn konvensjonelt produsert stål.

Mai 2015 Jørn Yngve Sørum-Salgssjef Norge

voestalpine High Performance Metals Norway AS
Jernkroken 18
0976 Oslo
Oslo
Norge
Org. nr.: NO919368624

Send til en kollega

0.031