23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

HALTER LoadAssistant fra P. Meidell AS

HALTER LoadAssistant - en rimelig automatiseringsrobot

Endelig kan vi tilby en velfungerende og lønnsom løsning for CNC automatisering, velegnet helt fra små produksjonsserier: HALTER LoadAssistant er i all sin enkelhet en svært driftssikker og universell robotcelle for lasting og lossing av arbeidsemner inn og ut av en hvilken som helst CNC-maskin.

Også lønnsomt for små serier
For selskaper innen metallindustrien har markedet i de senere årene endret seg betydelig. Kundene har blitt mer krevende. Ikke bare forventer de konkurransedyktige priser, men har også stadig økende kvalitetskrav, krav til mindre produksjonsserie-størrelser og fleksible leveringer.

Samtidig har selskapene måttet takle økende lønnskostnader og utfordringer med å skaffe kvalifiserte CNC operatører. Og når denne kompetansen først er i hus, ønsker man gjerne primært å benytte denne til mer kompliserte oppgaver enn enkle og repeterbare oppgaver som å mate CNC-maskinene med emner.

Meidell var aldri i tvil om å ta inn HALTER LoadAssistant i sitt sortiments- og maskinprogram, og daglig leder i Meidell, Asgeir Bakken, spår en vellykket start på samarbeidet med HALTER CNC Automation. Vi vet at det både er behov og etterspørsel etter denne type enkel CNC-automatisering i det norske markedet. Som i de fleste andre bransjer, tvinges også den metallbearbeidende industrien til å fokusere på å forbedre sine fortjenestemarginer.

Alle søker effektivitetsgevinster: økte volumer, færre innsatsfaktorer, og kortere produksjonstider. Det er helt naturlig å tenke automatisering når man skal løse denne utfordringen, men inntil i dag har de fleste av automatiseringsløsningene i markedet vært både for komplekse, kostbare og uegnet for bruk på mindre produksjonsserier, sistnevnte svært viktig i det norske markedet.

Etter å ha kartlagt og analysert dette markedet en tid, tok vi i fjor kontakt med HALTER CNC Automation. Kombinasjonen av design, funksjonalitet, kompakthet og brukervennlighet i deres HALTER LoadAssistant, var akkurat hva vi var på utkikk etter, og med god kjemi og felles forretningsmål, var samarbeidet et faktum.

Genialt enkelt

HALTER LoadAssistant er et kompakt system, som er enkelt å koble til eventuelle nye eller eksisterende CNC maskiner. Robotene er perfekt for små og mellomstore produksjonsserier, og kan brukes av alle, uavhengig av tidligere erfaring med roboter og automatisering.

Vi hadde aldri sett dette før. Systemet, som er utviklet i nært samarbeid med sluttbrukerne, er overraskende brukervennlig og enkelt for operatøren: den er kompakt, den har god kapasitet, den er rask og ikke minst svært enkel å sette opp og komme i gang med.

I Meidell har vi stor tro på teknologien fra HALTER CNC Automation, fortsetter Bakken. De har på svært kort tid klart å bli en betydelig aktør i mange europeiske land innen automatisering i dette segmentet, og jeg er overbevist om at disse robotene også vil treffe godt i det norske markedet. Vi har allerede dialog med flere reelle interessenter for leveranse
av de første systemene i Norge, og gleder oss nå til å gå bredere ut til den aktuelle industrien for å hjelpe eksisterende og nye kunder i jakten på økt lønnsomhet.

Kunden først
LoadAssistant er kompromissløst utviklet med tanke på brukeren. Og alle brukere ønsker et system som bare skal fungere, og uten lange omstillingstider. Utviklingen av LoadAssistant er et resultat av 30 års erfaring i metallindustri og automatisering, og resultatet er rett og slett at den bare gjør det den skal gjøre. Den laster små og mellomstore serier inn og ut av CNC-maskinen, effektivt, presist og uten nedetid, så enkelt.

Slik virker det
Systemet har en palettbord som kan rotere og er utstyrt med standard gitterplater for å dekke ett komplett utvalg av deler mellom 10-230 mm. På maskinsiden foretar en 6-akset Fanuc robotarm, lasting og lossing av deler fra en palett. Samtidig kan de ferdige delene fra den andre halvdelen av pallettbordet losses på baksiden av palettveksleren og ny serie av emner
klargjøres for neste produksjonssyklus. Dette gir brukerne flere viktige fordeler. For det første kan roboten, og dermed også CNC-maskinen, arbeide tilnærmet kontinuerlig, uten behov for stopptid for tømming av de ferdige delene fra paletten. Dette bidrar til økt antall produksjons-timer pr maskin. For det andre kan operatøren forberede den neste serien på baksiden av cellen og således ikke behøve å oppholde seg i arbeidsområdet til roboten og i nærheten av maskindøren.

Robotcellen er svært plassgjerrig. Fotavtrykket er 1,7 m (l) x 1,4 (b), og høyden er 2,2 m. Dette gjør at også sikkerhetssonen forblir kompakt.

HALTER LoadAssistant leveres standard med universelle gitterplater som dekker et komplett utvalg fra 10 mm - 230 mm. Den maksimale høyde er 250 mm. Plassering av roboten gjøres med tre (faste) anker i gulvet ved siden av en CNC-maskin. Med en jekketralle eller en gaffeltruck, kan roboten enkelt flyttes og benyttes på flere ulike maskiner.

Raske omstillingstider

Wouter van Halteren, grunder og oppfinner av HALTER LoadAssistant, understreker at løsningen er utviklet for seriearbeid. Når du spør ham om minimumsstørrelse på en serie, svarer han 30 til 40 deler. For eksempel, hvis du har 30 deler med en bearbeidingssyklustid på 1,5 minutter, så er det allerede lønnsomt. Men hvis du for eksempel bare har 10 eller færre deler som skal bearbeides i en serie, og med svært kort maskineringssyklus, for eksempel 30 sekunder, så kan du gjøre jobben mer kostnadseffektivt uten en robotcelle.

Omstillingstiden fra en serie til en annen er kort og tar maksimalt 5 minutter.

Er du nysgjerrig på hvordan en LoadAssistant kan påvirke lønnsomheten for din type produksjon? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne. Med HALTERs eget simuleringsverktøy vurderer vi raskt kost og nytte for din produksjon.

Fastems
HALTER LoadAssistant er utviklet i samarbeid med Fastems Group, som har flere tiårs erfaring med produksjon av automatiseringsløsninger. Fastems er verdensledende innen leveranser av fleksible produksjonssystemer og har
installert mer enn 1600 robotløsninger over hele verden.

HALTER CNC Automation leverer pr i dag roboten i tre versjoner: med en maksimal lastekapasitet på 10 kg, 20 kg eller 35 kg.

Og flere spennende produktutviklingsnyheter er på trappene, så følg med!

Mer info:

OM P. Meidell
Meidell leverer metallbearbeidende maskiner, utstyr og tilhørende tjenester til mekanisk industri i Norge og feirer i 2016 sitt 125 års jubileum. Selskapet er familieeiet, og eies i dag av 3. generasjon, Peter Meidell.

Meidell er forhandler av HALTER LoadAssistant i Norge.

OM Halter CNC Automation

HALTER CNC Automation er leverandør av HALTER LoadAssistant, en robotcelle for lasting og lossing av arbeidsemner i CNC dreiebenker og maskineringssenter, et system som effektiviserer produksjon og reduserer kostnader fra dag en.

Halter LoadAssistant har på rekordtid blitt etablert i mange europeiske land, og er allment anerkjent som den mest brukervennlige, kompakte og fleksible løsningen i markedet i dag.

For mer informasjon, se www.Haltercncautomation.com

P. Meidell AS
Stålfjæra 16
0975 OSLO
Oslo
Norge
Org. nr.: NO814236692

Kontaktperson

AB

Send til en kollega

0.067