23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Unik produksjonslinje åpnet ved Lid Jarnindustri

En ny helautomatisk produksjonslinje med laser, kantpresserobot og logistikksenter fra TRUMPF, eneste av sitt slag i Norge, ble offisielt åpnet i oktober hos Lid Jarnindustri AS, kjent for merkevaren Dalen.

Stor investering – unikt system
Ordføreren i Kvam herad, Asbjørn Tolo, klipte snoren og markerte den offisielle åpningen ved å starte laseren, til begeistring for ansatte og leverandører som var møtt opp. Den nye produksjonslinjen utgjør den største enkeltstående investeringen i Lid Jarnindustris historie, på vel 17-18 millioner norske kroner.
Den nye produksjonslinjen helautomatiserer prosessen fra hel stålplate til deler som er ferdig kuttet og bøyd – uten at menneskehender tar på delene. Dette gjør linjen unik i Norge. Videre stabler knekke-roboten delene på paller klare til transport til sveiseavdelingen, der produksjonen fortsetter med manuell og robotstyrt sveising.
Åpningen kommer etter to år med forberedelser. Først måtte produksjonslokalet påbygges og gulvet forsterkes, før den robotstyrte knekkpressen som bøyer platene kom på plass i fjor. Laserbrenneren og lagersystemet kom på plass i år, og var nylig fullt operativt etter flere finjusteringer.

Økt kvalitet og effektivitet
Den nye produksjonslinjen er med på å sikre at Lid Jarnindustri og Dalen-produktene fortsetter å være konkurransedyktige, selv i konkurranse med produkter produsert i lavkostland. De nye maskinene gir høyere effektivitet og lavere kostnader. De øker også kvaliteten på produktene ved at delene blir enda mer nøyaktig utformet.
Laseren på 5 KW kan skjære hull i stålplatene med en presisjon på én tusendels millimeter, i tykkelser opp til 2,5 cm. Knekkeroboten bruker optisk gjenkjenning for å være sikker på at platene blir knekt på riktig sted hver gang. Platelageret som lagerroboten henter og lagrer plater og deler i, består av over hundre hyller som hver kan romme tre tonn med stålplater, totalt 3-400 tonn med stål. Produksjonslinjen kan gå døgnkontinuerlig, og overvåkes hjemmefra av operatørene på kveldstid via internett og web-kamera.

Made in Norway
Ordfører Tolo mente det var grunn til å være stolt over at nesten alle delene i Dalen-produktene er lagd i Norge. Investeringen i ny produksjonslinje kommer som følge av bedriftens strategi om å investere langsiktig i lokal arbeidskraft og moderne teknologi for å være blant de ledende i markedet på sitt felt, produsere høykvalitets produkter, og sikre arbeidsplasser og verdiskaping lokalt.

Pantronic AS
Anolitveien 4
1400 SKI
Ski
Norge
Org. nr.: NO991298932

Kontaktperson

PAN

Send til en kollega

0.063