23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Prima Power på EuroBlech 2014

Prima Power har med seg et imponerende utvalg av teknologi for platebearbeiding til EuroBLECH.

Løsningene som vil bli utstilt følger selskapets Green Means® konsept, som kombinerer bærekraft med produktivitet og igjen beviser selskapets satsing på kontinuerlig produktutvikling.

Prima Power viser nye løsninger i TheLASER (både 2D og 3D-maskiner), og The SYSTEM produksjonslinjer. Sistnevnte med en ny generasjon av stansemaskin med vinkelsaks og knekking i FMS(Flexible Manufacturing System), og også programvare.

Verdenspremiere og mange innovasjoner i Prima Power laser produktgruppen
I produktgruppen TheLASER vil det bli presentert en forbedret versjon av Platino® Fiber med høyere effekt og forbedret ytelse. Den nye versjonen har bedre skjærekvalitet, reduserte syklustider, forbedret prosesskontroll og nye automatiske funksjoner for ubemannet drift.

En verdenspremiere vil bli presentert innenfor 3D-sektoren. Ett nytt produkt utviklet for serieproduksjon av komponenter til bilindustrien vil offisielt lanseres under EuroBLECH. Prima Power utvider med dette utvalget av produkter dedikert til 3D-bearbeiding med en høyt spesialisert maskin som har forbløffende ytelse og effektivitet i verdensklasse.

Ny Shear Brilliance gir overlegen ytelse i kombinert stansing og vinkelsaks
Konseptet med kombinert stansing og klipping som Prima Power har ledet siden 1987 når enda et høydepunkt i Hannover med verdenspremiere på Shear Brilliance med lineær motorer og komposittmaterialer. Både stansing og klipping er servo-elektrisk.

Shear Brilliance automatiserer fleksibel produksjon med det integrerte systemet som reduserer materialforbruk med bedre plateutnyttelse og sikrer høy kvalitet på komponenter uten stansemerker. Automatisk innlasting skjer i skjult tid og er rask med sine lineær motorer. Den lette og stive komposittkonstruksjonen muliggjør et koordinatbord med en lengde på 4070 mm, og stansing og klipping i 3100 mm lengde uten omtak.

Shear Brilliance har stor verktøykapasitet med enten 24 eller 30 stasjoners verktøyrevolver, noe som minimerer omstillingstid. Opptil 35 tonns stansekraft er tilgjengelig for høyhastighetsstansing og klipping av lange detaljer med ett klipp i stedet for to. Automatisk spalteinnstilling av saksen gjør omstillingen fra en materialtype til en annen meget rask. Maskinen kan klippe et bredt spekter av materialer, opp til 5 mm aluminium.

Prima Powers moduler for å automatisere materialflyten dekker alle stadier fra automatiske lagring av råmaterialer til sortering og stabling av ferdige detaljer, noe som gjør Shear Brilliance lett å integrere i FMS. I Hannover vil Shear Brilliance bli vist som en del av en PSBB produksjonslinje.

Prima Power utvider FMS med to nye løsninger
Prima Power PSBB (punching, shearing, buffering and bending) har nå også fullt servo-elektriske Shear Brilliance med ekstrem høy produksjonskapasitet pga linærdrift og bruk av komposittmaterialer. Med automasjonsløsninger kan ubemannet produksjon øke kapasiteten.

Materialflyten er fleksibel og kan sende detaljer direkte til automatisk knekking, brukes som buffer, sende detaljer ut av systemet og laste inn nytt råmateriale. Den fleksible og allsidige bufferen sikrer optimal drift ved at produksjonskostnadene og syklustiden alltid kan bli styrt, uansett type produkt.

Prima Powers avanserte servo-elektriske teknologi brukes både for stansing, klipping og høykvalitets knekking. Den automatiske Express Bender gir enestående fordeler med svært raske sykluser, fleksibilitet for små serier, og lave energi- og vedlikeholdskostnader. Knekking og overflatekvaliteten holder utmerket kvalitet, noe som kreves av f.eks designpodukter.

Foruten den nye PSBB-linjen som vises i Hannover, bruker Prima Power samme fleksible integrasjon og automasjonskonsept i LPBB, der fiberlaser har blitt kombinert med stansing for svært allsidig produksjon.

TheSOFTWARE: nær våre kunder med smarte produkter
Prima Power presenterer sin familie av omfattende programvare, nå også med sitt nyeste familiemedlem, Tulus® Power Processing, som er et Manufacturing Execution System (MES). Med Tulus® Power Processing kontrollerer man hele produksjonsprosessen, fra ordrestyring, programmering og maskintidplanlegging hele veien til ferdig produkt og rapportering. Statusen for produksjonen og de forskjellige arbeidsprosessene for hver enkelt del er alltid kjent, noe som gjør produksjonen gjennomsiktig og enkel og administrere.

Konseptet TheOperator gir førsteklasses service og teknisk støtte til alle Prima Powers kunder over hele verden. TheOperator samler informasjon om maskinene fra flere kilder, som f.eks kameraer og fjernstyring, noe som sikrer en bred kunnskap om maskinen i hele dens levetid. TheOperator overvåker også maskinens tilstand og sikkerhet for å sørge for at produksjonen kan gå jevnt og uavbrutt.

NC Express CAM programvare er utviklet for å oppnå best mulig ytelse fra Prima Powers maskiner. NC Express CAM har nå en ny funksjon for import av 3D-modeller med støtte for flere forskjellige filformater. Den kan brette ut modellen nøyaktig for videre bearbeiding i Prima Powers laser, stanse, eller kombimaskiner. Komponentene nestes effektivt med en ny høyeffektiv nestingfunksjon. Brukeren kan simulere NC-programmet nøyaktig slik det vil kjøres i maskinen.

Prima Power vil også presentere Maestro-Libellula® Tube, som er det nye programmeringsverktøyet for å programmere maskiner med roterende akse for skjæring av runde, kvadratiske og rektangulære rør.

Prima Power, Hall 12, stand B64 and B70, www.primapower.com

Din Maskin AS
Ilebergveien 3
3011 Drammen
Drammen
Norge
Org. nr.: NO961772230

Send til en kollega

0.094