23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Systemair - 20 år med Shear Genius

«Kombinert stanse- og vinkelsaks gir oss fine kanter på delene, noe som er viktig for våre produkter.»

Selskapet feirer 40 år med industrielle aktiviteter i år, og Sverige-baserte Systemair er en av verdens ledende ventilasjonsselskaper. Systemair opererer i 45 land, har 4 100 ansatte og omsetter for over 500 millioner Euro. Selskapet er notert på NASDAQ OMX Nordic og ledes av Gerald Engström, en av grunnleggerne.

Systemair produserer og selger høykvalitets ventilasjonsprodukter. Produktporteføljen inneholder et bredt utvalg av energieffektive vifter, luftbehandlingsaggregater, luftfordelingsutstyr, kjøle- og varmeprodukter. Det store produktutvalget har vært og er et nøkkelelement i Systemairs suksess.

Systemair og Prima Power
I 20 år har Systemair samarbeidet med Prima Power i produksjonsteknologi. «Den første stansemaskinen med vinkelsaks, Shear Genius®, med automatisk stabling ble levert til Systemair Danmark (tidligere Danvent AS) i 1994» forteller Johnny Nielsen, produksjonsutvikler hos Systemair.

Før og nå
Før og nå I 2011 så Systemair etter muligheter for å skifte ut de første Shear Genius®-maskinene og samtidig oppgradere Night Train systemet. Prima Power og deres svenske forhandler Din Maskin kunne da foreslå den nyutviklede servoelektriske Shear Genius.

Fem år senere tok man store skritt for å automatisere og integrere vinkelsaks teknologien i Sverige ved å skifte ut flere stand-alone maskiner mot et Night Train FMS med tilknyttede Shear Genius® maskiner. På denne tiden het maskinene fortsatt Finn-Power. De påfølgende årene fortsatte det nære samarbeidet med nye investeringer, maskinbytter, service og opplæring.

«I vår produksjon har nøyaktigheten ved forming også vist seg overlegen i forhold til hydrauliske maskiner. Dette er også viktig for oss»Flere Prima Power Shear Genius®-maskiner har siden blitt installert i flere av konsernets fabrikker, og Johnny Nielsen nevner flere grunner til å være tro mot konseptet.

«I vår produksjon har nøyaktigheten ved forming også vist seg overlegen i forhold til hydrauliske maskiner. Dette er også viktig for oss.»

«Vi trenger både Stand-alone og systemkapasiteter og SG kan gi oss begge deler,» forteller Nielsen. «At maskinene også er miljøvennlige er viktig, og en reduksjon fra tidligere 3x32kW til 3x5kW merkes også på strømregningen. De servoelektriske maskinene har vist seg å være driftsikre og siden det ikke er noen hydraulikkpumpe så er også lydnivået mye lavere.»


Din Maskin AS
Ilebergveien 3
3011 Drammen
Drammen
Norge
Org. nr.: NO961772230

Send til en kollega

0.063