23948sdkhjf

Hvordan gjøre arbeidsplassen trygg for arbeidere i metallind

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Industriarbeidere, spesielt i metallindustrien, jobber ofte med tungt og farlig utstyr og håndterer giftige kjemikalier.

Uten de nødvendige HMS-tiltakene kan arbeiderne få brannskader, klemskader, hørselstap, oppleve karpaltunnelsyndrom eller til og med måtte håndtere eksplosjoner.

Industriarbeidere, spesielt i metallindustrien, jobber ofte med tungt og farlig utstyr og håndterer giftige kjemikalier.


Uten de nødvendige HMS-tiltakene kan arbeiderne få brannskader, klemskader, hørselstap, oppleve karpaltunnelsyndrom eller til og med måtte håndtere eksplosjoner. Metallarbeidere opplever disse potensielle farene hver dag. Å erkjenne farene er det første skrittet for å forhindre slike ulykker. 

Ulykker på arbeidsplassen kan skje når som helst. Ecoonline.no bruker innovativ teknologi for å hjelpe kundene med å få en dypere forståelse av risiko på arbeidsplassen med en HMS-programvare som gjør det enkelt for alle å rapportere hendelser, nestenulykker eller andre viktige hendelser – uansett hvor de er.

Måle risiko

Til å begynne med foreslår Arbeidstilsynets faktaside om risikovurdering 3 innledende spørsmål: Hva kan gå galt? Hva kan gjøres for å forhindre dette? Hva kan vi gjøre for å redusere konsekvensene hvis det skulle skje?


Bruk en risikovurderingsplan for å identifisere potensielle farer, og beregn deretter risikoen eller sannsynligheten for at disse farene inntreffer.


Husk forskjellen mellom fare og risiko: en fare er alt som kan forårsake skade (arbeidsulykker, nødsituasjoner, giftige kjemikalier, ansattes konflikter, stress og mer). En risiko er sjansen for at en fare vil forårsake skade.

Sørg for å ha det beste utstyret og egnede klær

Passende personlig verneutstyret for fabrikkarbeid inkluderer: vernebriller, ansiktsskjermer, hansker for sveising, kjemisk beskyttelse og kuttmotstand, flammesikre støvler med beskyttende tær og åndedrettsvern.


Oppmuntre til vanen med å rengjøre og lagre mellom fabrikkarbeidet for et tryggere verksted. Organisering må prioriteres: verkstedets verktøy, utstyr og utstyr må oppbevares på samme sted.


Planlegg regelmessig utstyrsvedlikehold og inspeksjoner for å sikre at maskinene fungerer etter hensikten for å redusere feil og for å finne eventuelle feil på utstyret som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Oppmuntre til teamarbeid

Teamarbeid er avgjørende for enhver produksjonsoperasjon. Fra verkstedgulvet til hovedkontoret har alles innspill verdi. Å bygge sterke lag er ikke lett. Målet må være å bygge et effektivt team.


Det er tre muliggjørende forhold som kan føre til sterke og blomstrende team: overbevisende retning, sterk struktur og støttende kontekst.


En etablert "sikkerhetskultur" på arbeidsplassen din oppmuntrer teammedlemmer til å jobbe sammen mot en tryggere arbeidsplass. Ledere må også følge og fremme selskapets sikkerhetspraksis for å sette forventningene til HMS i deres arbeidsmiljø. Hold teamet oppdatert med workshops.


Hvis noen blir skadet i en ulykke eller det er et kommunikasjonsproblem, vil arbeiderne være mer klar for å reagere raskere og på en mer effektivt måte. 


Lytt alltid til hva arbeiderne har å si om arbeidsforholdene for å fortsette å forbedre sikkerheten.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.078