23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Teknologi lar publikum tre inn i kunstverk

En av årets store turistattraksjoner i London er Frameless Immersive Art Experience, der 50 førsteklasses projektorer og 158 surround-høyttalere skaper en kunstopplevelse langt utover det vanlige.

Kunsten vekkes til live på en helt ny måte, når besøkende kan oppleve 40 mesterverk av verdenshistoriens største kunstnere slik man aldri har sett dem før. Verk av Monet, Van Gogh, Rembrandt og mange flere fyller rommene i et knapt 2800 kvadratmeter stort lokale i London, hvor kunstprojeksjonene leveres ved hjelp av mer enn 50 Panasonic-projektorer, som med sine 479 millioner piksler og 1 million lumen lysstyrke skaper en helt ny kunstopplevelse.

Da skaperne av Frameless – Storbritannias største digitale oppslukende kunstopplevelse – planla sitt ambisiøse prosjekt for å "sette kunsten fri" på 30 000 kvadratmeter i Londons Marble Arch, visste de at deres valg av teknologipartner for projeksjonsteknologien ville være helt avgjørende.

Ambisjonen var å skape en oppslukende opplevelse for å begeistre og inspirere besøkende i alle aldre. Frameless ville bruke mer enn 50 topp moderne projektorer for å heve den tradisjonelle kunstopplevelsen til et helt nytt nivå, ledsaget av et fantastisk utvalg av klassisk og moderne musikk spilt over 158 topp moderne surround-høyttalere.

Banebrytende teknikker som ble brukt i galleriene, inkluderte speil og innpakning av projektorer i speilfolie for å gi effekten av visuell uendelighet ved hjelp av sekssidig projeksjon slik at besøkende blir plassert i hjertet av et nesten sfærisk land-, sjø- eller bylandskap, og bruk av halvtransparente skjermer i et mørkt rom for å skape en labyrint av innhold å gå seg vill i.

Konkurransedyktig testing
For å teste egenskapene til de nyeste projektorene på markedet, jobbet Frameless med sin integrasjonspartner Creative Technology, som er ekspert på live-arrangementer og oppslukende opplevelser, for å organisere en konkurranse mellom de tre ledende projektorprodusentene. 

– Suksessen til prosjektet ville stå og falle på kvaliteten på den oppslukende opplevelsen vi leverte, sa Simon Kentish, Chief Technology Officer hos Frameless.

– Da vi så 3-Chip DLP-projektorene til Panasonic  i aksjon, var de den klare lederen innen bildekvalitet og pålitelighet.

Panasonics unike pikselfiredoblende teknologi i RQ22K- og RQ35K-projektorene produserte imponerende 4K+-grafikk på 20000-30500 lumen. Projektorene gir uniformitet i både lysstyrke og fargeytelse, slik at bildene kan blandes sømløst, og man unngår distraksjoner eller flekker som kan bryte forbindelsen med betrakteren.

I tillegg til den oppslukende opplevelsen, var Frameless opptatt av at de projiserte bildene enkelt skulle fanges på video og i bilder for sosiale medier. – Muligheten for besøkende til å dele bilder og videoer av den spektakulære projiserte kunsten på sosiale medier, var en viktig markedsføringsvurdering, forklarte Simon. – Mange av projektorene produserte bilder som ikke tok seg godt ut på bilder, men om mulig så Panasonic-projektorbildene enda bedre ut enn i virkeligheten!

Det andre viktige hensynet var pålitelighet
Med en byggetid for lokalet på litt over et år, var tiden knapp. AV-utstyr måtte installeres og settes opp mens det fortsatt var mye bygningsstøv i lokalet. På toppen av det hele, trengte man projektorer som ville fortsette å levere spektakulære bilder dag inn og dag ut for en høyprofilert London-attraksjon. Det filterløse designet og det støvtette optiske systemet, sammen med kjølesystemet med høy ytelse, sikrer at projektorene leverer 20 000 timer med reell vedlikeholdsfri bruk.

Frameless bruker også projektorer i Panasonics MZ16-serie, som gir langvarig lysstyrke og suveren fargeytelse ved 10,000 lm (MZ10k), 13000 lm (MZ13k) og 16000 lm (MZ16k). Denne 3LCD-teknologien gir levende bilder i HD-kvalitet, og påliteligheten sikres av de væskekjølte laserdiodene og det forseglede fosforhjulet, som beskytter mot støvinntrenging for å gi godt med lys over lang tid.

Ved hjelp av mer enn 50 Panasonic-projektorer totalt, leverer kunstprojeksjonene inne i attraksjonen 479 millioner piksler og 1 million lumen med lysstyrke og levende farger. Kunst siver inn i hver tomme av rommet. Besøkende ser ikke på et bilde – de er inne i bildet – med hvert penselstrøk, hver fargeklatt, hvert øyeblikk av inspirasjon som omgir dem. De kan oppleve virkelig fantastisk bildekvalitet på tvers av fire oppslukende besøksgallerier, samt et femte galleri dedikert til bedrifts- og utdanningsarrangementer. 

For å skape de utrolige omslukende effektene, brukes Panasonic UST-objektiver (Ultra Short Throw) med 80 prosent av projektorene. Disse spesialiserte linsene tillater projektorer å være skjult i takene så de ikke distrahere fra den oppslukende illusjonen, og å projisere i utrolige vinkler for å omgi den besøkende uten å kaste skygger.

– Innholdsskaperne har presset egenskapene til projektorene til sine grenser, og de utrolige egenskapene til Panasonic-projektorene og UST-periskopobjektivene har gjort det mulig for oss å skape fullstendig oppslukende opplevelser på tvers av både store (opptil 9 meter høye) og utfordrende rom, sier Simon. – Det er ingen større glede for meg enn å stå ved inngangen til et av galleriene og se på mens kunstelskere, familier og barn samhandler og nyter de oppslukende opplevelsene i rommet. Gleden i ansiktene deres er fantastisk, og det er kombinasjonen av kunst, innholdsskaping, projeksjon og lyd som har fått det til å skje.

Hvis du vil lese hele historien, vennligst sjekk her: https://business.panasonic.co.uk/visual-system/case-study/immersive-projection-at-Frameless

Panasonic Connect
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Send til en kollega

0.031