23948sdkhjf

Mens du søker jobb: Hva skal du finne på?

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det kan være veldig frustrerende å være arbeidsledig. Man får mye ledig tid og lite inntekt, og man lever i mye usikkerhet. Det er viktig å være aktiv i jobbsøkingen slik at man forhåpentligvis får napp hos en arbeidsgiver etter hvert.

Noen har lagt inn en åpen søknad hos et profesjonelt bemanningsbyrå, og sitter litt på limpinnen og venter på svar. I mellomtiden er det derimot mange ting man kan gjøre for å holde seg aktiv, være produktiv og skape en inntekt for seg selv mens man venter på å finne seg en fast jobb.

Leie ut tjenester
Dersom man har et spesielt talent, eller god kunnskap om et spesielt fag kan man leie seg selv ut som konsulent, eller leie ut tjenester. Konsulenttjenester er ofte svært attraktive når prosjekter skal ut på anbud, og har man ekspertise innenfor gitte felt kan man tjene en god slant på den type arbeid.

Selv uten utdannelse er det mulig å tjene penger på å leie seg ut som arbeidskraft. Man kan utføre småjobber og småoppdrag som å klippe plen, måke snø, hogge og kløyve ved, male hus og så videre.

Hobby
Man trenger heller ikke å leie ut arbeidskraft for å skape en liten bi-inntekt for seg selv. Dersom man er litt kreativ er det mulig å lage ting som kan selges. Det finnes en rekke apper der man kan selge egenproduserte varer, og man kan gjerne også selge den slags på julemarkeder, bagasjeromsmarkeder og andre lignende arenaer.

Man kan lage trefjøler til kjøkken, strikke skjerf og votter, lage forskjellig julepynt, duftlys og såpe. Det er mange ting man kan produsere hjemmefra som ikke koster mye å lage, og som er svært populære å selge på slike markeder.

Kurs
En annen veldig fornuftig bruk av den ledige tiden kan være å forbedre egne evner, eller å lære seg nye ting. Man kan delta på forskjellige kurs, starte på en ny utdannelse eller ta forskjellige webinarer. Etter hvert som man opparbeider seg ny kunnskap og gjør seg nye erfaringer kan CV-en oppdateres med denne nye informasjonen.

All erfaring og tilegnet kunnskap vil tegne positivt for en potensiell arbeidsgiver, og det å vise engasjement for å lære nye ting kan være svart attraktivt. Noen velger å gå kurs i spesifikke fag, mens andre velger å gå på kurs mer rettet mot egen mestring og måloppnåelse.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.109