23948sdkhjf

NFEA-prisen 2022 - foreslå kandidater

| Medlemsnyhet | Bedrift NFEA

NFEA-prisen deles vanligvis ut årlig, men vi har hatt en pause grunnet pandemien. Nå ønsker vi å dele ut prisen igjen!

Om prisen
Hensikten med prisen er å fremme fagene elektro og automatisering samt å intensivere arbeidet med å styrke interessen for tekniske fag. Nominasjonen av kandidater er åpen for alle. 

Prisen består av en pengepremie på kr 25.000,- og en gravert krystall-prisme som deles ut under NFEAs årsmøte. NFEA-prisen 2022 deles ut under årsmøtet i februar 2023.

Dersom du ønsker å nominere en kandidat, vær vennlig å send ditt forslag på e-post til nfea@nfea.no innen 30. november. Send nominasjonen med begrunnelsen som et vedlegg.

NB! Begrunnelsen er viktig: jo bedre begrunnelse desto lettere er det for juryen å gjøre seg opp en mening. Det er ønskelig med kun ren tekst, lenker til artikler/nettsider bør helst kun være for eventuell kildehenvisning.

Gjennom NFEA-prisen ønsker vi å hedre den person, bedrift eller institusjon som bidrar til å realisere NFEA´s visjon ved å fremme utbredelsen av og rekrutteringen til automatisering og elektro, og ved å synliggjøre fagenes betydning for samfunn og individ. NFEAs visjon: Lidenskapelig opptatt av fremtidens kompetanse.

Ekspertpanelet i NFEA velger ut kandidaten som skal motta prisen, og legger følgende kriterier til grunn:

  • Prosjekter og/eller løsninger som tar i bruk ny teknologi eller benytter teknologi på nye måter ved universitet eller i næringslivet
  • Undervisning og/eller samarbeid mellom skole, universitet og næringsliv
  • Praktisk anvendelsespotensiale
  • Aktiviteter som stimulerer til nytenkning og nyskapning for å benytte automatisering eller elektro innenfor miljøteknologi, bedre ressursfordeling eller bedre livskvalitet.


TIDLIGERE VINNERE:

Reodorklubben - vinner 2019: Reodorklubben ferdigstilte sin egen flysimulator høsten 2019. En gruppe på ca 10 oppfinnere i alderen 16-17 år, stod bak prosjektet. Simulatoren har blant annet bevegelig plattform. Det er en avansert konstruksjon som simulerer alle bevegelser, for eksempel turbulens. Flysimulatoren som ungdommen har bygget har imponert høgskolemiljøet og næringslivet i fylket, men også forskningsmiljøet nasjonalt. 

Aarbakke AS - vinner 2018:  Aarbakke brenner for norsk lokal industri, og ønsker å være ledende digitalisering av maskineringsfaget. Aarbakke ser at de med nye digitale verktøy og en helhetlig digital tilnærming kan konkurrere med hele verden. Deres mål med satsingen er å øke konkurransekraften, og å være en attraktiv og trygg arbeidsgiver og en leverandør som tar markedsandeler fra hele verden innen sitt segment.

Mer om prisen og liste over flere tidligere vinnere finner du HER!


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
NFEA

Kjøita 19
4630 Kristiansand
Norge
NFEA

Send til en kollega

0.156