23948sdkhjf

Cable Friction Clamp – rask og kostnadseffektiv løsning.

| Medlemsnyhet | Bedrift Butler Solutions AS

Vi er alltid ute etter smarte og lønnsomme løsninger for våre kunder. Både robotverktøy for tradisjonelle roboter i industrien, men også til ROV’er som jobber subsea. Cable Friction Clamp som opereres av en ROV er en av disse løsningene.

Gjenbruk av teknologi og åpenhet for bruk av ny teknologi kan gi store besparelser, både økonomisk og tidsmessig. 

I ett av våre prosjekter var problemstillingen å løfte en kabel fra havbunnen opp til overflaten, samt å lage en bøyebegrensning for å unngå kabel-deformasjon under ROV håndtering. 

I samarbeid med kunden så vi på flere løsninger, og endte opp med å bruke friksjonsteknologi som kan fjernstyres av en ROV på havbunnen. I tillegg til å lage en friksjons-løfteklamp for kabel, designet vi også et verktøy for å hindre at kabel ble ødelagt på grunn av for mye bøying.   

Løsningen vi landet på medførte at mye av delene kunne produseres ved hjelp av 3D-printer. 

Fordelene med dette var flere: 

  • Det ble raskt mulig å produsere prototyper, og prototypene viste seg å være så gode at det ble besluttet å produsere de ferdige delene også ved hjelp av 3D-printing.  
  • Det ble en enklere produksjonsløsninger enn først antatt. 
  • Leveringstiden ble kortere.  
  • God tilgang på rett ingeniør- og verkstedkompetanse samt nærhet til produksjonen og erfaring fra tidligere prosjekt er avgjørende for et vellykket resultat og korte leveringstider, selv om løsningene det skal brukes på er prosjektspesifikke. 

Vil du vite mer om dette prosjektet eller annet, ta gjerne kontakt!


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Butler Solutions AS

Stålverksvegen 51
4100 JØRPELAND
Norge
Butler Solutions AS

Send til en kollega

0.094