23948sdkhjf

Klüber Lubrication ble tildelt "Gull" for bærekraft

| Medlemsnyhet | Bedrift Klüber Lubrication Nordic A/S

Ledende ratingbyrå rangerer smøremiddelprodusent blant de beste

Klüber Lubrication har blitt tildelt "Gold Medal" av EcoVadis, et ledende ratingselskap for bærekraft, og er dermed blant de seks beste prosentene av de mer enn 90 000 selskapene som vurderes over hele verden. Spesialisten for spesialsmøremidler var i stand til å score godt over gjennomsnittet innen "miljø" og "arbeidskraft og menneskerettigheter", noe som er spesielt viktig. Klüber Lubrication oppnådde også gode vurderinger innen "etikk" og "bærekraftig innkjøp".

EcoVadis er en uavhengig vurderingsplattform som gir helhetlige CSR-rangeringer (Corporate Social Responsibility). Kategoriene ovenfor er inkludert. – Etter å ha mottatt sølv i 2019 og 2021, har vi nå fått gull – en viktig ekstern anerkjennelse for vår innsats, forklarer Markus Hermann, bærekraftssjef i Klüber Lubrication. "Vurderingen er også relevant for våre kunder, da de i økende grad legger vekt på en slik evaluering av leverandørene sine."

Minimere fotavtrykk og håndavtrykk

Prisen gjenspeiler selskapets satsing på klimavern og de høye standardene Klüber Lubrication setter for sitt eget økologiske fotavtrykk. Klüber Lubrication har for eksempel forpliktet seg til å gjøre produksjons- og salgsstedene klimanøytrale innen 2022, som inkluderer både energirelaterte CO2 -utslipp og utslipp av andre klimagasser. Smøremiddelspesialisten oppnår dette målet ved å redusere CO2-ekvivalente utslipp over hele verden, forbedre energieffektiviteten, bruke grønn elektrisitet og bytte til mer klimavennlige løsningsmidler. Det var mulig å redusere disse utslippene med 49 prosent til rundt 25.000 tonn. De årlige restutslippene kompenseres nå av prosjekter av høy kvalitet. "Hvis du ser på CO2-utslippene i hele verdikjeden, utgjør de ofte et multiplum av de opprinnelige utslippene," forklarer Markus Hermann. "Klüber Lubrication fokuserer derfor også på dette aspektet – og streber etter klimanøytralitet innen 2045."

I tillegg til selskapets økologiske fotavtrykk, kan langt større bidrag til klimavern oppnås gjennom "håndavtrykk", det vil si av Klüber Lubrication som hjelper brukerne med å produsere tryggere, mer effektivt og bærekraftig. Som produsent av skreddersydde spesialsmøremidler er Klüber Lubrication veldig godt posisjonert her, fordi denne ofte undervurderte komponenten kan gi et enormt bidrag til større energieffektivitet og bærekraft. I 2021 kunne Klüber Lubrications kunder spare rundt 396 GWh strøm – eller 52 000 tonn CO2 – gjennom KlüberEnergy-prosjekter og tilhørende økning i effektivitet.

Men også i de andre områdene gjør Klüber Lubrication gode fremskritt. For eksempel, på området "mangfold og inkludering", ble målet om å øke kvinneandelen i lederstillinger til minst 25 prosent innen 2025 allerede oppnådd i 2021. Alle Klüber Lubrications leverandører har også forpliktet seg til å fremme FNs bærekraftsmål, noe som gjenspeiles innen "bærekraftige anskaffelser". Flere steder i Tyskland, Kina og Brasil har bestått etikk- og bærekraftsrevisjoner i henhold til Sedex-standarden med sertifikat. En oversikt over bærekraftsarbeidet ved Klüber Lubrication vil bli levert av bærekraftrapporten som publiseres i mai 2022.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Klüber Lubrication Nordic A/S

Alexander Kiellands gate 2B
2000 Lillestrøm
Norge
Klüber Lubrication Nordic A/S

Send til en kollega

0.094