23948sdkhjf

Ett av Nordens største automasjonsanlegg krever mye

| Medlemsnyhet | Bedrift Tibnor AS

IMS Technologies starter i disse dager installasjonen av nytt automasjonsanlegg. 500 tonn stål skal ajourholdes fortløpende. Og her kommer Tibnor inn i bildet - en stålleverandør som kan tilby forutsigbarhet og leveringsdyktighet.

Rune Storhaug jobber som Department Manager hos IMS Technologies og jobber tett med Tibnor, i samarbeid med kollega, Ove Andersen som er Innkjøpssjef. For IMS og Storhaug har det vært helt avgjørende å knytte til seg en pålitelig samarbeidspartner til deres nye laseranlegg, som er en stor og viktig fremtidsinvestering. Hele 1 000 kvadratmeter og 100 % automatisering for plater opptil 2 020 x 6 000 mm format. Store mengder stål skal rullere gjennom IMS sitt system, og det vil kreve mye.

- Leveringsdyktighet er helt essensielt for oss og da er Tibnor rett samarbeidspartner, forteller Storhaug. Han fortsetter.

- De siste årene har vært utfordrende med tanke på både pandemi og krig. Tibnor har vist seg å være en viktig samarbeidspartner, med konkurransedyktige priser og pålitelig leveranse.

I prosessen med å finne en samarbeidspartner til nytt anlegg ble flere stålgrossister kontaktet. Storhaug forteller.

-Flere stålgrossister fikk samme mulighet, men takket nei. Tibnor tok utfordringen.

Leverandør av stålplater
Tibnor har lenge vært IMS sin leverandør av stålplater til produksjonen av vanntette dører. Samarbeidet omfatter også lagerhold. Tibnor har opprettet et eget lager hos IMS på Akland hvor det blant annet lagerføres plater klippet fra coil som kommer direkte fra Tibnor sitt Servicenter, IB Andresen i Danmark. Dette skaper en forutsigbarhet for IMS som på denne måten er sikret en umiddelbar tilgjengelighet på plater. Lageret på Akland inneholder alle storformat plater i syrefast og rustfri kvalitet. Snart skal alle plater som er klippet fra coil som IMS bruker, lagerføres her.

Robert Støle Johannessen jobber som KAM i Tibnor/ Region Syd og er IMS sin kontaktperson. Han forteller om samarbeidet med IMS.

- IMS er en stor og viktig strategisk kunde for oss i Tibnor. Vi har en tett dialog og samarbeidet krever at vi er tilgjengelig for IMS hele tiden for å tilrettelegge deres forespørsler og bestillinger. Smartere løsninger øker konkurranseevnen og effektiviteten for firmaer i industrien, og sammen gjør vi den nordisk industrien enda sterkere. Vårt samarbeid bygger på gjensidig respekt og tillit, vi må ha et oppriktig ønske om å forstå hverandre for å lykkes.

Storhaug er godt fornøyd med samarbeidet med Johannessen og Tibnor, og trekker blant annet frem solid markedskompetansen som en styrke. Gjennom ukentlig oppdatering fra Johannessen får IMS en bedre forståelse av stålmarkedet.

- Robert oppdaterer oss ukentlig på stålmarkedet slik at vi får en god oversikt, og vet hva som rører seg i markedet.

Ambisiøs satsning og styrket samarbeid
Samarbeidet mellom IMS og Tibnor har utviklet seg raskt, og i takt med IMS sin ambisiøse satsning med nytt anlegg. Ved deres nye automasjonsanlegg vil det være viktig å ha et lagerhold tilgjengelig til enhver tid. IMS er avhengig av å få stålet levert i rett kvalitet til rett tid.

- Tibnor er en pålitelig stålleverandør, og nettopp derfor ønsker vi å utvide samarbeidet. Vi har en åpen og tett dialog med Tibnor, jeg har en veldig god følelse på dette samarbeidet, forteller Storhaug.

IMS sitt nye automasjonsanlegg er beregnet å stå klart september 2022, mens høytlageret er beregnet ferdig montert i november.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Tibnor AS

Tevlingveien 15
1081 Oslo
Norge
Tibnor AS

Send til en kollega

0.078