23948sdkhjf

Introduksjon til OPC UA 2022

| Medlemsnyhet | Bedrift NFEA

Kurset vil gi en introduksjon til OPC UA og mulighetene som ligger i standarden. Kurset vil blant annet ta for seg utbredelse, cyber security, generell arkitektur og anvendelse, samt informasjonsmodellering.

Kurset arrangeres via Teams 30. August 2022

OPC UA (Open Platform Communications – Unified Architecture) er mest kjent som en åpen kommunikasjonsstandard for datakommunikasjon fra enheter til applikasjoner for industrielle systemer, men inneholder også funksjonalitet for å forbedre produktivitet, effektivitet og sikkerhet ved hjelp av kontekstualisering og standardisering ved implementering av informasjonsmodeller (slik som RDS eller ISA-95).

Med en bølge av ny teknologi innen avansert visualisering av data, maskinlæring og kunstig intelligens, står vi overfor store muligheter til å optimalisere produksjon.

Mange selskaper har tilgang til store mengder sanntidsdata, men det kan allikevel oppstå store utfordringer med å effektivt benytte de i nyttige applikasjoner. Dette skyldes som regel mangel på kontekstualisering og standardisering av dataene – som igjen fører til redusert kontroll på dataflyten mellom OT/automasjon- og IT-systemene og opp til eventuelle skyløsninger.

De siste årene har derfor OPC UA, som har innebygde løsninger for sikkerhet og kontekstualisering blitt tatt i bruk i stadig økende grad over hele verden.

Foredragsholderne på dette kurset kommer fra Prediktor AS, som er medlem i OPC Foundation

Fullstendig program finner du HER!


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
NFEA

Kjøita 19
4630 Kristiansand
Norge
NFEA

Send til en kollega

0.078