23948sdkhjf

Behandling av urininkontinens hos menn

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Ufrivillig vannlating oppleves forskjellig fra person til person, men uansett om det er snakk om noen dråper eller store lekkasjer finnes det hjelp å få.

For menn med inkontinens kan uridomer og urinposer være en pålitelig løsning.

Urininkontinens betyr at man ikke har mulighet til å holde på urinen, og fører til ufrivillig vannlating eller at man drypper urin. Det finnes ulike typer av urininkontinens, hver med ulike symptomer og årsaker. Derfor er det viktig at du får riktig diagnose av legen din, slik at du kan få riktig behandling.

Hva er ufrivillig vannlating?
Det finnes forskjellige typer urininkontinens, som alle har forskjellige virkninger og årsaker. De vanligste typene urininkontinens er stressinkontinens, urgeinkontinens, blandingsinkontinens og overløpsinkontinens (overflow).

· Stressinkontinens er ufrivillig vannlating under fysisk anstrengelse, inkludert sport og trening, men også når du nyser, hoster eller ler. Dette oppstår når bekkenbunnsmuskulaturen er for svak til å holde lukkemusklene rundt urinrøret stengt.
· Urgeinkontinens er forårsaket av ufrivillige, ukontrollerte sammentrekninger av blæremusklene. En ustabil eller overaktiv blære gir hyppig vannlatingstrang, som ofte ender med ufrivillig vannlating før du når frem til toalettet.
· Blandingsinkontinens er en kombinasjon av stressinkontinens og urgeinkontinens, som gjør at man opplever både urinlekkasje ved fysisk anstrengelse og hyppig vannlatingstrang.
· Overløpsinkontinens (overflow) skyldes et akutt eller vedvarende hinder i urinveiene, og medfører hyppige eller konstante drypp av urin, og manglende evne til å tømme blæren. Det kan for eksempel komme av en nerveskade, blokkert urinrør eller forstørret prostata. Det gir en følelse av at blæren ikke tømmes fullstendig, urinstrålen er svak, og behovet for hyppige toalettbesøk øker.

Diskré og pålitelige hjelpemidler
For menn med urininkontinens er diskré og pålitelige hjelpemidler, som uridomer og urinposer, komfortable løsninger ved ufrivillig vannlating. Generelt behandles urininkontinens hos menn ofte med absorberende produkter, som f.eks bleier for voksne og dråpesamlere. Det har imidlertid vist seg at alternative og mer diskré løsninger som uridom og urinposer fra Coloplast faktisk forbedrer livskvaliteten sammenlignet med bruk av absorberende produkter.

Et uridom minner om et kondom, som påføres på samme måte, men som har et hull i enden. Her kobles uridomet til en urinpose, som du fester på låret eller leggen. Både uridom og urinpose finnes i flere størrelser. På den måten kan du være sikker på å få en uridom med behagelig passform, og samtidig sørger du for at urinposen har riktig størrelse for dine personlige behov. Det er en diskré og pålitelig løsning som lar deg føle deg trygg hele dagen.

Conveen® uridomer og urinposer
Conveen® er et utvalg uridomer og urinposer fra Coloplast, som kan tilpasses dine personlige behov. Med Conveen® kan du holde deg tørr og fokusere på å gjøre tingene du liker i hverdagen. Les mer om de mest populære produktene nedenfor.

Conveen® uridomer og urinposer
Conveen Optima uridom er en enkel, diskré og pålitelig løsning for de fleste menn som lider av ufrivillig vannlating. Dette produktet er en av favorittene blant annet fordi:

· Den doble påføringsstrippen gjør uridomet enkelt å rulle sikkert på plass
· Den knekkfrie tuppen på uridomet hindrer at urinen blokkeres og gir en sikker tilkobling til urinposen
· Uridomene finnes i flere størrelser og lengder 

Conveen® Flerkammer urinpose
Sammen med Conveen Optima uridom gir dette produktet en pålitelig urinoppsamling, hvor urinen fordeles i flere kamre for økt diskresjon. Conveen Flerkammer urinpose tilbyr flere fordeler:

· Klemmen ved utløpskranen enkelt kan åpnes og lukkes. Du hører et klikk når den er ordentlig lukket.
· Urinposen har en myk bakside for bedre komfort.
· Den diskré utformingen og fargen på posen gjør den mindre synlig under klær. 

Conveen® Active urinpose
Denne urinposen er utviklet med tanke på brukere med en normalt aktiv livsstil. Urinposen har et diskré design med en behagelig strikk, som skal sitte rundt låret. Det gir deg god bevegelse og gjør urinposen enkel å bruke. Conveen Active urinpose har flere gode funksjoner, blant annet:

· Utløpsventil som tillater enkel tømming uten å måtte fjerne oppsamlingssystemet.
· Koblingen mot uridomet kan justeres i lengden, slik at man kan velge hvor høyt på låret posen skal sitte.
· Utløpsventilen kan skjules under stoffet på urinposen.

Frihet til å leve livet som du ønsker
Det er mange ting du kan gjøre for å beholde kontrollen og leve et aktivt liv til tross for ufrivillig vannlating. Det er alltid en god idé å konsultere legen din slik at du kan være sikker på å velge riktig løsning. Trenger du gode råd om hvordan du kan få friheten til å nyte livet uten frykt for lekkasje, kan sykepleierne i Coloplast gi produktveiledning. De har selvfølgelig taushetsplikt.

Bestill vareprøver på uridomer og urinposer gratis hos Coloplast
Diskré og pålitelige hjelpemidler kan være til god hjelp dersom du som mann opplever ufrivillig vannlating. Er du i tvil om hvilken uridom og urinpose du bør velge, kan du alltid bestille gratis vareprøver hos Coloplast. På den måten kan du enkelt prøve de forskjellige produktvariantene for å finne akkurat de som gjør hverdagen din enklere. Det er gratis frakt på alle vareprøver.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.078