23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

NFEAs havbrukskonferanse i Kristiansund, 8-9 juni 2022

Hovedtema i år: Fisk og fiskevelferd | Nye produksjonsmetoder på land og sjø | Kunstig intelligens og blokk-kjedeteknologi | Hva betyr det grønne skiftet for næringen

Automatisering i Havbruksindustrien er en årlig havbrukskonferanse med fokus på  teknologi og utviklingen i havbruksnæringen.

I år vil vår havbrukskonferanse ta for seg hvordan det grønne skiftet påvirker næringen, endrede produksjonsmetoder på land og sjø samt at vi kommer innom logistikken i hele næringskjeden. Alt dette krever store teknologiinvesteringer for å bli effektiv.

Under temaet; Fisk og fiskevelferd, blir det to bedriftsbesøk første dag av konferansen:

1. Brønnbåten Gåsø Høvding, Frøy Rederi
2. Lerøy Midt Tilvekstsenter

Man slipper heldigvis å velge bedriftsbesøk, gruppene bytter slik at alle får besøkt begge plassene. 

Frøy ASA har en flåte av brønnbåter som er spesialutviklet for forsiktig flytting av levende fisk. Brønnbåten vi skal besøke er  så stor at den har plass til et rutefly ombord. Den nye brønnbåten er 83,2 meter lang og hele 30,9 meter bred. Det imponerende formatet er nytt og innovativt i brønnbåtnæringen. Møre Maritime står bak designet, mens Cflow leverer fiskepakken. Selskapene har samarbeidet tett med FRØY om det innovative brønnbåtprosjektet over lang tid.

I forkant av besøket på Gåsø Høvding vil Frøy ASA snakke om erfaringer med bygging og drift av et så stort og avansert fartøy som Gåsø Høvding.

På havna i Kristiansund  har Lerøy Midt AS etablert et tilvekstsenter for fjernforing av laks. Bygget har et areal på 900 kvadratmeter fordelt på tre etasjer. I første etasje ligger selve tilvekstsenteret. Her er det satt opp avanserte datasystemer for foring av fisk i merder langs hele kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag. Åtte stasjoner, to møterom og et eget rom for tekniske installasjoner er det gjort plass til her.

Også Lerøy Midt holder foredrag i forkant av bedriftsbesøket: Tilvekstsenteret: Bruk og erfaringer

Dag to tar vi blant annet for oss nye produksjonsmetoder på land og sjø.

Først ut er Salmon Evolution AS med sitt innlegg om matfisk og erfaringer så langt i prosjektet.

Prosjektet er det landbaserte anlegget til Salmon Evolution på Indre Harøy. Strategisk plassert på den norske vestkysten, tilbyr lokasjonen tilgang til en velutdannet og erfaren arbeidsstyrke, etablert infrastruktur for lakseoppdrett, fornybar energi og ubegrenset fersk sjøvann.

FishGLOBE AS og ICON System AS holder foredraget: FishGLOBE – Autonom oppdrett i lukket anlegg i sjø

FishGLOBE er utviklet med tanke på fiskens velferd og helse, såvel som for å sikre miljømessige hensyn for fremtidens krav til oppdrettsindustrien. 

Utstillere på konferansen er:
Endress+Hauser AS | ifm Electronic AS | Pepperl+Fuchs AS | HF Danyko AS | Roxtec AS

Ellers må nevnes programkomiteen som har funnet frem til et variert og godt innhold:
Torill Østingsen | Siemens AS (komiteleder)
Lars Wasa Andersen | ABB AS
Sven Amund Fjeldvær | Lerøy Midt
John Andreas Hjelset | Schneider Electric AS
Karin Sundsvik | NFEA
Tonje Olsen | NFEA

Mer om konferansen og fullstendig program finner du HER!

 

NFEA
Andøyfaret 33, bygg D
4623 Kristiansand
Kristiansand
Norge
Org. nr.: NO882267792

Kontaktperson

Send til en kollega

0.046