23948sdkhjf

Pris og markedsinformasjon fra Tibnor

| Medlemsnyhet | Bedrift Tibnor AS

Ny pris- og markedsinformasjon fra Tibnor er publisert!

Stålmarkedet 

Tilgjengeligheten på stål og metaller er fremdeles komplekst. Krigen mellom Russland og Ukraina har gjort at nye forsyningskilder av råvarer har funnet nye veier. Råstålproduksjon første kvartal var ned 6,8% i forhold til samme periode 2021. Siden den Automotive industrien er lavere enn forventet er tilgjengeligheten på kaldvalsede coil / produkter på et akseptabelt nivå. Samtidig har tilgjengeligheten på kvartoplater vært svært begrenset og er fremdeles ikke friskmeldt, dette medfører svært høye priser. Tilgjengelighet og ledetid på rustfrie produkter er fremdeles lang fra europeiske og asiatiske produsenter. Man er avhengig av allokert volum for å ha en god flyt i leveransene. I tillegg er transporttiden fremdeles utfordrende fra Asia. 

I Norge har vi opplevd kunder som ønsket å sikre volum for pågående og nye prosjekter. Vi vil nok oppleve en mer normalisering av volumet fremover. Tibnor hadde høyt antall forespørsler, også i volum gjennom siste måneder. Vi opplevde også rekordmange forespørsler fra Europa på stålleveranser.

Priser og ledetider

Som kjent har prisene på stål og metaller økt med ca 80-100% siden nyttår. Vi opplever rekordhøye legeringstillegg som økte ytterligere for mai.

Har vi nådd toppen for denne gang på karbonstål?

På kort sikt kan det se slik ut, vi opplever en stabilisering av prisnivået på flere produktområder. Tilbudsgyldigheten øker fra det marginale til et mer normalisert nivå. 

Verksleveranser har fortsatt høye priser og reguleres etter tilgjengelig kapasitet. Det samme gjelder leveranser fra europeiske lagerholdere. 

Usikkerheten ligger på energikostnader. Som kjent forventes det mangel på energi i Europa, og dagens priser er høye. Eskalerer dette forventes det utslag i produksjonskostnadene og dermed salgsprisene.

Fraktkostnadene har steget over 10% siste måneder, høye dieselpriser og mangel på sjåfører både innen- og utenlands har gitt nesten dobbel effekt på fraktprisene.


Oppsummert tror vi på en utflating og tilpasning på dagens nivå over sommeren.
 

Tibnor som Nordens største grossist har høyt lagerhold og sikret tonnasje fra Verkene, som skal gi våre kunder trygghet for sitt behov.  Ta gjerne kontakt med din kontaktperson hos oss for mer informasjon.  
 

Les Tibnors pris- og markedsinformasjon i sin helhet på  tibnor.no


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Tibnor AS

Tevlingveien 15
1081 Oslo
Norge
Tibnor AS

Send til en kollega

0.08