23948sdkhjf

Velg en advokat som kjenner bransjen deres

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Uansett hvilken bedrift man eier, er det viktig at man har en advokat, eller flere advokater tilknyttet bedriften, men det er noen bransjer der det er spesielt viktig.

Dette gjelder for eksempel alle bransjer der produksjon er involvert, og produksjon som involverer metaller og mineraler, er absolutt blant disse. Dette er unektelig bransjer der det er behov for å opptre i overensstemmelse med gjeldende regler, så det å ha noen tilgjengelig som kan hjelpe dere med dette, vil prosessen bli bedre for alle. Men hvem skal man egentlig velge?

Når man snakker om valget av advokat, er det ikke bare viktig at man i private saker har en advokat som er spesialisert innenfor for eksempel skilsmisser eller familierett, men at man også i bedriften sin har en advokat som har styr på for eksempel utvinning av naturlige ressurser eller andre ting som knytter seg til produksjonen man har. I denne artikkelen skal vi snakke litt mer om hvorfor dette er så viktig. 

Utvinning av naturlige ressurser og materialer
Når det kommer til produksjon eller utvinning som har noe som helst med naturlige materialer som enten stål eller andre metaller, mineraler eller andre stoffer, er det utrolig viktig at man har styr på hva gjeldende regler sier, sånn at man kan sørge for å opptre i overensstemmelse med det som er lov. Dette er noe Advokathjelpen, eller annen juridisk veiledning kan hjelpe dere med, så det å ha en advokat tilknyttet produksjonen dere, kan være noe av det som gjør at dere føler dere trygge på at alt skjer som det skal. 

Når man skal forholde seg til et regelverk som dette, er det aller tryggeste å ha tilknytning til en advokat som kjenner både bransjen og lovverket, som kan hjelpe med å bistå i situasjoner der man kan ha behov for det. Og det å ha noen som virkelig har kjennskap til industrien man jobber i, er alfa og omega for å kunne få den beste juridiske bistanden.

Grunner til at du bør velge en advokat med bransjekunnskap
Når man ser på listen over forskjellige disipliner innenfor advokatfaget i de årlige listene over de beste firmaene og individene det siste året, vil nok mange bli overrasket over å se hvor mange forskjellige kategorier de forskjellige advokatene er spesialisert innenfor – og dette er ikke tilfeldig. Det er nemlig store og viktige forskjeller mellom forskjellige bransjer, som gjør at man som advokat er nødt til å ha kunnskap som strekker seg lengre, og i andre retninger, enn i andre bransjer. Og her er noen av grunnen til at det å ha en advokat som kjenner akkurat deres bransje med metaller, mineraler og olje, er så viktig:

  • Dere får den tryggeste veiledningen. Lovverket er komplisert, og for å kunne vite hva den beste rådgivningen vil være, er man nødt til å kjenne til alle de nyansene som er til stede når det kommer til det lovverket man forholder seg til når man jobber innenfor dette.
  • Det er en komplisert bransje med mange regler. Så det å ha noen som kan hjelpe dere med å forstå dem, sånn at dere er helt sikre på at dere kan overholde dem, er viktig. Det at det er klarhet i dette, er noe som ikke bare vil gi en bedre magefølelse, men det vil også forbedre produksjonen, fordi man hele tiden vet hva man kan og ikke kan – både i forhold til den daglige driften og når det kommer til ambisjoner om eventuell utvidelse eller andre initiativer.
  • Det skjer færre feil. Det å ha noen som kjenner bransjen deres og i tillegg kjenner lovverket på en inngående og grundig måte, vil kunne sørge for at det skjer færre feil, og dette er noe som gjør at dere kan optimere den oppmerksomheten dere har og ikke kaste bort tid på ting som ikke egentlig burde ta opp tiden deres.


Slik velger dere den beste advokaten til bransjen deres
Det er noen helt grunnleggende trinn som vil gjøre det enklere for dere å finne den rette advokaten å jobbe med, og under skal du få en liste med noen av de viktigste punktene, sånn at du enklere kan finne den beste løsningen.

  • Snakk med flere advokater og flere byråer. Dette sier seg kanskje selv, men det er likevel mange som glemmer å gjøre dette. Tenk på det som et jobbintervju, fordi det er det det er.
  • Forbered noen problemstillinger eller spørsmål som er typisk for bransjen deres, og presenter dem.
    Be om å få vite mer om hvilken type erfaring de har, med hvilke typer saker, bransjer og annet. Sammenlign dette mellom de forskjellige kandidatene.
  • Fokuser også på personlig kjemi, dette er nemlig et punkt som er med på å skape tillit på begge sider av avtalen, noe som fører til et bedre arbeidsforhold.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.062