23948sdkhjf

Brobygging i verdensklasse

| Medlemsnyhet | Bedrift Tibnor AS

Prodtex leverte i fjor verdens første brodekke sveiset ved hjelp av automatisert lasersveising. Nå er de igang med nytt prosjekt, Ya bro. Tibnor har levert stålet til, samt vært en viktig kompetansepartner i begge prosjekter.

Broprosjektet med Ya bro er godt igang. Her har Tibnor levert alt av stål, godt over 230 tonn er overlevert til det som skal bli en 50 meter lang kjørebro. Idar Vartdal, produktsjef i Tibnor har vært koblet på prosjektet og bistått med produktkompetanse. 

- Vi har i hele prosessen hatt en åpen og god dialog med utfordringer, både med hensyn til kvalitet, dokumentasjon, sveising og fremdrift, forteller Vartdal. Han forklarer videre. -Teknologien Prodtex har valgt stiller store krav til materialene. Snevre toleranser, gode mekaniske egenskaper og ikke minst jevn kvalitet er stikkord. Sammen med et lavt Co2 avtrykk er disse kravene til produktene også SSAB sin styrke.

Samarbeidet mellom Prodtex og Tibnor fungere godt takket være lokal tilstedeværelse og tette relasjoner. Med Tibnor og SSAB har Prodtex fått en lokal stålprodusent/ leverandør i Norden.

Prodtex er også i gang med en tredje bro, Elverhøy bro på riksvei 70 i Sunndal. Planene er å få ferdigstilt broen høst 2023, med Tibnor som stålleverandør. Stålet produseres ved SSAB sitt produksjonsanlegg på Raahe i Finland.

Les hele saken på Tibnors hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Tibnor AS

Tevlingveien 15
1081 Oslo
Norge
Tibnor AS

Send til en kollega

0.094