23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

AMADA lanserer 'BIG BED' ENSIS fiberlaser

AMADA lanserte nylig sin ENSIS-6225AJ fiberlaserskjæremaskin på det europeiske markedet.

Med evne til å prosessere en materialplate på 6,2 m x 2,5 m, er den nye maskinen tilgjengelig i 6, 9 og 12 kW varianter, med alle størrelser i stand til å skjære opptil 25 mm bløtt stål, rustfritt stål og aluminium. Mange nye og velprøvde AMADA-teknologier brukes for å gi høyeste nivå av skjæreytelse og for å gi kundene konkurransefortrinn.

Det å kunne behandle større plater, eller flere plater i et stort skjæreområde, fører til flere fordeler: Mer effektiv materialutnyttelse og høyere produksjonsfleksibilitet. Tidligere var AMADAs ENSIS fiberlasere tilgjengelig i varianter på 3x1,5 meter og 4x2 meter. Nå har serien blitt utvidet til å inkludere 6,2x2,5 meter.

Ved å bruke AMADAs velprøvde Variable Beam Control-teknologi, lansert i 2014, tilpasser ENSIS-6225AJ laserstrålemodusen automatisk (ikke bare brennpunktet og punktstørrelsen) til hver kombinasjon av materiale og tykkelse. Denne teknologien gjør det også mulig å endre strålemodus mellom piercing og skjæring, for å gi en stråleform med høy effekt-tetthet for piercing med høy hastighet, og deretter umiddelbart endre til den ideelle stråleformen for å gi skjæring av høy kvalitet og høy hastighet. Det betyr også at en enkelt linse kan brukes til å behandle alle materialer og tykkelser.

Flere nye funksjoner for laserintegreringssystem er også lagt til ENSIS-6225AJ, som først ble lansert på REGIUS-AJ, laser med fullt lineært drev i 2020. Disse gir mer autonom funksjonalitet, i stedet for å stole på at operatøren utfører visse kontroller.

i-Nozzle Checker sjekker automatisk dysetilstanden, og endrer den i forbindelse med standard 16-stasjons dyseveksler hvis skade oppdages, og fjerner dermed enhver subjektiv operatørbeslutning. Dette systemet inkluderer også automatisk justering mellom laserstråle og dyse, noe som reduserer oppstartstider og prosesseringsproblemer betydelig. i-Process Monitoring-systemet overvåker hele tiden skjære- og piercingprosessene og iverksetter utbedring om nødvendig, for å holde maskinen i produksjon av deler. Skjærelinse-beskyttelsesglass overvåkes av i-Optics Sensor, som varsler operatøren hvis beskyttelsesglasset må skiftes, for å unngå potensielle stopp.

Flere andre AMADA-teknologier leveres også som standard på ENSIS-6225AJ. For det første har AMADAs originale vannassisterte skjæresystem (WACS), brukt til å behandle tykt bløtt stål, blitt oppgradert for å tillate 2 forskjellige nivåer av assistanse, avhengig av delens geometri. WACS II kan gi større materialutnyttelse ved å la deler plasseres tettere sammen, forbedret kvalitet og evnen til å behandle svært tynne skjærespalter (for eksempel 3 mm i en 25 mm tykk bløtståldel) kan realiseres.

For det andre tillater AMADAs Clean Fast Cut-teknologi (CFC) nitrogenskjæring av bløtt stål og rustfritt stål ved skjærehastigheter opptil 90 % raskere enn konvensjonell nitrogenbehandling med hjelpegassforbruk på opptil 70% per meter. Disse faktorene gir lavere produksjonskostnad per del.

Trykkluftskjæring er en annen standardfunksjon på alle AMADA-lasere, som gjør at mange materialer og tykkelser kan behandles med svært reduserte kostnader sammenlignet med nitrogenskjæring. Generelt er skjærehastighetene de samme som med nitrogen og kan til og med resultere i litt bedre skjærekvalitet for mellomtykt bløtt stål.

Til slutt tillater Deep Etch-funksjonen sporbarhet til deler gjennom hele produksjonsprosessen, selv etter lakkering, belegg eller galvanisering, og oppnås i en enkelt passasje av laserstrålen.

Med hensyn til enkel betjening, har AMADAs AMNC 3i-styring et smarttelefonlignende grensesnitt med en stor berøringsskjerm, og mange ett-trykks operasjoner for å forenkle operatøroppgaver. En bemerkelsesverdig ny funksjon gir et løft for gjenværende skjæring takket være det valgfrie i-Camera Assisted System (i-CAS). Hvis en ny del må skjæres, f.eks. for å erstatte en som har blitt skadet under montering, kan maskinens i-CAS-kamera vise den valgte resten på AMNC 3i-styringen. Delen velges deretter fra biblioteket og kan plasseres, roteres, kopieres og så videre, før restskjæring starter. Rester kan plasseres hvor som helst på skjærebordet.

Ytterligere standardfunksjoner til ENSIS-6225AJ er 3 Y-akse transportører, som fjerner skrapet til maskinens langside, noe som muliggjør rask og praktisk fjerning av skrap; et prosesseringspunktkamera som gjør det veldig enkelt for operatøren å se nøyaktig hva som skjer ved skjæreområdet (ofte en vanskelig oppgave på en laser med stort skjærebord) og V-Monitor, som består av 2 kameraer (1 i kabinen og 1 over palleveksleren) som tillater fjernvisning av maskinens tilstand samt opptak av HD-video i tilfelle et problem, slik at fjerndiagnostikk kan utføres.

AMADAs V-fabrikksystem er tilgjengelig for ENSIS-6225AJ, slik at maskindata som produksjonsstatus, alarminformasjon og prosesshistorikk kan overvåkes, når som helst og hvor som helst, på en smartenhet.

For mer informasjon om ENSIS-6225AJ fiberlaserskjæremaskin, vennligst kontakt din lokale AMADA-representant eller besøk www.amada.eu

Amada Norway AS
Myrveien 12
1430 Ås
Norge
Org. nr.: NO933966674

Kontaktperson

PB

Send til en kollega

0.031