23948sdkhjf

Seminar med Ameka:  COBOTER  og INDUSTRI 4.0

| Medlemsnyhet | Bedrift Ameka AS

Ameka AS, sammen med NCE iKuben, Norsk Cobot Senter AS, holdt den 10. mars seminar for næringslivet i Møre og Romsdal. Seminaret var på den nye Industri 4.0 laben til NCE iKuben i Molde.

Norsk Cobot Senter AS, som er distributør i Norge av Universal Robots, pionêren og grunnleggeren av Cobot-segmentet, kjørte workshop hvor de presenterte lavterskel investeringsløsninger innen robotisering. De nordiske landene som Sverige og Danmark har akselerert stabilt og raskt med implementering av disse samarbeidende robotene i sine produksjonslinjer. Norge har fremdeles litt å gå på for å bli like flinke til å sette roboter i arbeid, og det å se nytten av hvilken positiv effekt disse collaborative robotene har på effektivitet, produksjonskapasitet, kvalitetssikring og finansielle fortrinn.

Ameka presenterte den nye generasjonen av roboter fra Universal Robots. Også kalt Cobot. Dette er en robot som kan samarbeide med mennesker uten å måtte sikre området rundt. Det ble kjørt flere eksempler hvor man viste fortrinnene ved høy mobilitet, der man kan flytte cobot enkelt rundt for å gjøre forskjellige oppgaver i løpet av en dag. Cobotene kan ha hele 2500 program lagret, som i teorien betyr at de kan ha et program for de fleste arbeidssituasjonene ved en produksjon i Norge i dag.

Under seminaret demonstrerte vi tre forskjellige Universal Robots coboter. Vi dekket hele serien med våre UR3e, UR5e og UR10e.

Alle fikk prøve i praksis hvor lett det er å programmere roboten til å gjøre repeterbare oppgaver. «Når man bare bruker 5. minutter på å selv programmere, uten å ha gjort dette før, og får roboten til å utføre akkurat det man vil at den skal gjøre. Ja, da er terskelen virkelige senket lavt for å begynne med dette», uttalte Arne Larsen fra NCE iKuben i sin oppsummering. 

Generelt så vil et prosjekt hvor man planlegger bruk av coboter være mye lettere å se tidsrammene og kostnadene ved, før man starter. Det er rett og slett færre kilder til at prosjektet kan forsinkes og møte uforutsette hindringer.

For mer informasjon, ta kontakt med Arild E. Kilen - Daglig Leder – arild.kilen@ameka.no – tlf. 907 48 736

Bildene er tatt av fotograf Andreas Winter.
Bilde 1 og 2: Oversiktsbilde av demonstrasjon.
Bilde 3: Til venstre Arild E. Kilen, Daglig Leder Ameka -andre ukjent.
Bilde 4: Til høyre Kjell Sæther, Daglig leder Norsk Cobot Senter.

Medlemsnyhet

Bedrift
Ameka AS

Birger Hatlebakks veg 15
6415 MOLDE
Norge
Ameka AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.063