23948sdkhjf

Automatisering i Havbruksindustrien

| Medlemsnyhet | Bedrift NFEA

- en årlig teknologikonferanse med fokus på utviklingen i havbruksnæringen

Hold av datoene: 8.-9. juni 2022!

Norge er en av verdens største havbruksnasjoner, og visjonen er å bli verdensledende på produksjon av laks. Kun 2-3 % av all mat kommer fra havet. Samtidig vet vi at 70 % av jordas overflate er hav. Da sier det seg selv at mye av matproduksjonen framover må komme fra akvakultur og havet.

Vi tror mulighetene til vekst er mange. Bruk av teknologi er en av løsningene til å gjøre det på en effektiv og bærekraftig måte. Teknologi vil komme til nytte både for å sikre og dokumentere at god fiskehelse og et godt miljø blir ivaretatt.

I år vil Automatisering i Havbruksindustrien ta for seg hvordan det grønne skiftet påvirker næringen, endrede produksjonsmetoder på land og sjø samt at vi kommer innom logistikken i hele næringskjeden. Alt dette krever store teknologiinvesteringer for å bli effektiv.

Konferansen arrangeres i Kristiansund, og vi får muligheten til å besøke Lerøy sitt nye Tilvekstsenter som ligger på havna i byen.  I Tilvekstsenteret utføres fjernfôring av laks i merder langs hele kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag.

– Det har blitt som en flygelederkommandostasjon, forklarer Harald Larssen, daglig leder i Lerøy Midt AS.

I tillegg til mange spennende innlegg og besøk på Tilvekstsenteret, får vi også anledning til å gå om bord på den aller nyeste, største og flotteste brønnbåten til Frøy Rederi: Gåsø Høvding med totalt brønnvolum på 7500 m3.

(bildet av båten øverst i saken)

Du kan lese mer HER!

 


Kommentarer

Maskingrossisternes Forening
Møt NFEA på SMART industri 23.-25. mai på Lillestrøm
https://smart-industri.no/utstiller/nfea...

Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
NFEA

Kjøita 19
4630 Kristiansand
Norge
NFEA

Send til en kollega

0.062