23948sdkhjf

Xylem leder veien mot en karbonnøytral fremtid

| Medlemsnyhet | Bedrift Xylem Water Solutions Norge AS

Oppretter eget fond for å teste og skalere innovativ vannteknologi som reduserer karbonutslipp

(Kjeller, 31.01.22) Xylem har inngått et partnerskap med vannkonsulentfirmaet Isle Utilities om et nytt fond som skal finansiere banebrytende vannteknologier. Xylem går inn som sponsor av fondet, hvor målet er å være en pådriver for nye, lovende teknologier som kan føre til reduksjon av karbonutslipp fra vannsystemer.

 Fondet, som har fått navnet "Trial Reservoir", vil støtte innovative teknologibedrifter med kapital i tidlig fase slik at de har kapasitet til å gjennomføre testing og implementering av ny teknologi sammen med ulike vannforsyningsselskaper. Når løsningene har gått fra forsøksfase til implementering vil inntektene fra kommersielle kontrakter sprøytes inn i fondet igjen. Xylem er en av hovedsponsorene for initiativet sammen med andre ledende aktører i vannsektoren.

- Innovasjon og nye tilnærminger til vannforvaltning vil være avgjørende for at byer og samfunn skal kunne møte stadig større vannutfordringer og redusere karbonavtrykk. Dette fondet vil bidra til å senke et av de største hindrene for implementering og skalering av banebrytende innovasjoner, nemlig spørsmålet om hvem som betaler for forsøket. Fondet i seg selv er en viktig innovasjon. Det er en ny tilnærming til finansiering som senker den økonomiske risikoen ved å teste nye teknologier som kan møte samfunnets vannutfordringer, sier Sivan Zamir, leder av Xylem Innovation Labs.

 - Xylems sponsing gjør mye mer enn å kun skape økonomisk kapasitet for innovasjon i vannforsyningsselskapene. "Trial Reservoir" samler alle aktørene som trengs for å bringe nye teknologier til markedet; forsyningsselskaper, investorer, oppstartsbedrifter og ideelle organisasjoner. Ved å fjerne økonomisk usikkerhet kan partnerskap mellom vannverk og innovatører sette søkelys på å løse samfunnets vannutfordringer og få nye vannteknologier testet på markedet, sier Dr. Piers Clark, styreleder i Isle Group.

"Trial Reservoir" er åpent for teknologileverandører over hele verden og støtter aktivt eksperimenter i høy-, mellom- og lavinntektsland. Det eneste kravet er at teknologien som testes skal bidra til å redusere vannsystemets karbonavtrykk, enten det er et kommunalt vannselskap eller en industriell/kommersiell sluttbruker.

"Trial Reservoir" skal etter planen finansiere sine første pilotprosjekter i første kvartal 2022. Ytterligere informasjon kan fås ved å kontakte Dr. Jo Burgess, leder av Trial Reservoir, på jo.burgess@isleutilities.com

 Se også:
Introducing the Trial Reservoir

Om Xylem

Xylem (XYL) er et ledende globalt selskap innen vannteknologi, forpliktet til å løse kritiske vann- og infrastrukturutfordringer med innovasjon. Våre mer enn 16 000 ansatte leverte en omsetning på 4,88 milliarder dollar i 2020. Vi skaper en mer bærekraftig verden ved å gjøre våre kunder i stand til å optimalisere vann- og ressursforvaltning og ved å hjelpe lokalsamfunn i mer enn 150 land med å bli vannsikre.

Xylem Norge er Norges største spesialfirma i pumping, vannteknologi og væskehåndtering. Vi er 140 ansatte fordelt på 9 filialer og hovedkontoret på Kjeller. Xylem er markedsleder i områdene havbruk og kommunalt vann og avløp, og vi har i tillegg store markedsandeler innen VVS, olje og gass og landbasert industri. Xylems varemerker omfatter blant annet: Flygt, Lowara, Godwin, Wedeco og Sanitaire. Vi er også norsk distributør av produkter fra ITT Goulds og Seepex. Besøk oss ​​på www.xylem.com/no

Om Isle Utilities

Isle Utilities er et uavhengig spesialisert teknisk konsulentselskap med fokus på vannsektoren. Vi har 95 ansatte og kontorer spredt over hele verden (USA, Australia, Singapore, Abu Dhabi, Nederland, Storbritannia). En av kjernetjenestene våre er å hjelpe vannforsyningsbedrifter/kommuner med å identifisere, screene og introdusere nye teknologier. Vi har gjort dette i over 10 år og jobber for tiden med over 300 vannforsyningsselskaper på lang sikt. Dette gjør vi gjennom et forum kalt Technology Approval Group (TAG). Vi har gjennomgått over 8000 teknologier og har gjort det enklere å investere over 1 milliard. dollar i ny teknologi. www.isleutilities.com

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Xylem Water Solutions Norge AS

Fetveien 23
2007 Kjeller
Norge
Xylem Water Solutions Norge AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.078