23948sdkhjf

Jotron øker sikkerheten med Nemko-sertifiserte produkter

| Medlemsnyhet | Bedrift Nemko AS

Jotron leverer sikkerhetskommunikasjonsutstyr til maritime og luftfartskunder som krever sikker drift og pålitelig teknologi. Jotron setter sin lit til Nemko for testing og sertifisering av deres sikkerhetskritiske utstyr.

I 1967 i Levanger startet Jotron som et lite elektrofirma som leverte og produserte forsterkere til TV-antenner. Jotron har de siste 50 årene fortsatt å utvikle, produsere og levere avansert kommunikasjonsutstyr. Jotrons kunder jobber trygt, vel vitende om at Jotrons produkter leverer og tåler tøffe miljøer, og er testet og sertifisert av Nemko.

Jotron-produkter brukes ofte i miljøer som er påvirket av støy og elementer. Det er viktig at de er bygd sterke og tåler ekstreme temperaturer, kraftige vibrasjoner og bevegelser, og yter til enhver tid.

"Nemko er et autorisert notifisert organ med et akkreditert testlaboratorium, noe som betyr at både Jotron og våre kunder kan stole på kvalitetsprodukter."

Frank Løke, Certification Manager, Jotron

Se video: Jotron increases safety with Nemko certified products

Hos Nemko utfører vi pålitelighet, sikkerhet, EMC og radiotesting for å sikre at Jotron-produktene fungerer som designet i det tiltenkte miljøet. En rekke tester utføres i en bestemt rekkefølge, avhengig av standarden.

Typisk testing som kreves for maritime produkter:

 • Vibrasjonstesting på tre akser, utført på nivåer fra 0,7G til 10G gjeldende, avhengig av standarden. Under vibrasjonstestene blir produktene kontrollert regelmessig for å sikre at de forblir funksjonelle hele veien.
 • Klimatesting utføres i et klimakammer, hvor produktet utsettes for ekstreme temperaturer og svingninger i fuktighetsnivået.
 • Helningstester, utført på produkter med bevegelige deler, simulerer bølgebevegelser.
 • Inntrengningsbeskyttelsestester (IP-testing) utsetter produktet for vann og støv.
 • Korrosjonstesting, utsette produkter for salttåke, måling av korrosjon over fire uker.
 • Testing av isolasjonsmotstand utsetter produktene for høy- og lavspenning. I tillegg til å beholde sin funksjon, skal produktene beholde sin form, form og farge under hver test.
 • EMC-emisjonstester måler emisjonen av elektromagnetisk forstyrrelse fra produktene.
 • EMC-immunitetstester bekrefter designets evne til å motstå eksterne elektromagnetiske forstyrrelser.

Jotron-produkter selges globalt, de må overholde lokale regulatoriske krav og standarder, som varierer mellom land og regioner avhengig av hvor de selges. Nemko har et globalt nettverk av kontakter som tilbyr ytterligere veiledning. Dette nettverket har avtaler med godkjenningsorganer og andre myndigheter i de fleste land. Nemko hjelper bedrifter med å få markedsadgang i mer enn 150 land.

Tidlig dialog med Nemko lønner seg

Nemkos ingeniører er i dialog med produsenter angående alle relevante standarder, testing, og de rapporterer umiddelbart dersom et produkt mislykkes i noen av testene som vil endre tidsplanen. Nemko ønsker kunder velkommen til å følge testingen personlig eller eksternt. Hvis et produkt mislykkes i en test, er det verste tilfellet at det kan sendes til tegnebordet for redesign, noe som kan føre til en forsinkelse på markedet som kan vare i uker, måneder eller til og med år i ekstreme tilfeller. En slik forsinkelse er ekstremt sjelden for en erfaren produsent, som Jotron.

Jotron drar nytte av å engasjere Nemko tidlig i utviklingsfasen av et nytt produkt. Dessverre tar mange mindre erfarne produsenter kostbare snarveier under tidlig utvikling, noe som forårsaker beklagelse senere i prosessen.

– Vi diskuterer hvilke krav og standarder som gjelder for å få sertifisering for hvert produkt, sier Frank Løke, sertifiseringssjef i Jotron. "Generelt gjør vi dette tidlig fordi vi da kan definere passende testing som er nødvendig for å sikre at vi blir sertifisert," sier han. "Nemko-kontakter er tilgjengelige, hjelpsomme og svarer raskt på våre behov," sier han.

Den mest effektive og kostnadseffektive metoden for produktutvikling skjer ved å kontakte Nemko i begynnelsen av ny produktutvikling. Nemkos team av eksperter vil sørge for at du som produsent blir gjort oppmerksom på alle gjeldende krav og standarder, og unngår forsinkelser og uventede overraskelser.

De viktigste grunnene til at Jotron velger Nemko

 • Kunnskapsrike og eksperter på sitt felt
 • Rettidig og effektiv
 • Tilgjengelig, åpen og hjelpsom
 • Detaljorientert, fleksibel og leverer som lovet
 • Globalt nettverk og tilstedeværelse

 

Klikk her for mer informasjon om hvordan Nemko kan hjelpe din bedrift!

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Nemko AS

Philip Pedersens vei 11
1366 Lysaker
Norge
Nemko AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.078