23948sdkhjf

Ionisering - en miljøvennlig desinfisering av luften

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

De siste årene har det kommet økt fokus på bakterier og hygiene – både i private hjem og i bedrifter.

I denne artikkelen kan du lese om ionisering, som er en miljøvennlig måte å rense luften på. Teknologien er ny og ukjent for mange, men denne smarte løsningen er absolutt verdt å lære mer om.

Hva er ionisering?
Ionisering er en forkortelse for bipolar ionisering (vekselstrømionisering). Prosessen fungerer på den måten at et eller flere atomer eller molekyler omdannes til et ion via tilførsel eller fjerning av ladede partikler i form av for eksempel elektroner. Disse ionene starter det som kalles en oksidasjonsprosess. Denne prosessen skader cellestrukturen til mugg, gjær, virus og bakterier slik at de blir inaktive. Det høres kanskje komplisert ut, men det betyr egentlig bare at aktivert oksygen binder de forurensende stoffene i rommet og skader uvelkomne bakterier og så videre. På den måten blir luften ren og desinfisert.

Ionisering: en naturlig desinfisering
Ionisering finner man overalt – både innendørs og utendørs. I tordenvær kan det for eksempel være opp til 14 000 ioner. Derfor føles luften friskere og lettere når uværet har lagt seg. Til sammenligning er det mellom 200 og 1000 ioner utendørs, og ved innendørs produksjon er det mellom 0 og 10 ioner. Det er optimalt å ha rundt 1000 ioner i luften dersom den skal desinfiseres.

Hvor brukes ionisering?
Ionisering kan sikre deg ren luft i hjemmet, på kontoret, i produksjon av matvarer og mye mer. Ionisering reduserer mugg, gjær, virus og bakterier ved å rense luften. Det sier seg selv at det er vesentlig å holde hygienen på topp ved produksjon av matvarer. Dårlig hygienestandard i matvareproduksjon kan få store og fatale konsekvenser for de som inntar maten. Her kan ionisering være en god investering. Selv om konsekvensene ikke er på langt nær så alvorlige, er det også gode grunner til å bruke ionisering i hjemmet eller på kontoret. Et godt inneklima bidrar til positiv energi og reduserer risikoen for hodepine. Samtidig reduseres smittefaren mellom personene i rommet.

Velg en dyktig leverandør
Det er viktig å velge en dyktig og kompetent leverandør av ioniseringssystem. Et kjent biprodukt av ionisering er nemlig ozon – men det behøver ikke å være et problem. Forhandlere som f.eks. FHS Scandinavia har tatt høyde for dette og fremstilt et anlegg som ikke overskrider det anbefalte ozonnivået i luften.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.062