23948sdkhjf

SIL GL del 1 og SIL GL del 2

| Medlemsnyhet | Bedrift NFEA

Del 1 er et innledningskurs med varighet på 2 dager, og del 2 og er et fordypningskurs på 3 dager med kursbevis. NTNU utsteder vitnemål på tre studiepoeng for de som har gjennomført begge kursene og består eksamen i forbindelse med del 2

Bakgrunnen for SIL del 1 og 2 er at Norsk Olje og Gass publiserer retningslinjen for anvendelse av IEC 61508/11 på norsk kontinentalsokkel. Denne retningslinjen er referert til i Petroleumtilsynets regelverk, som en akseptabel måte å oppfylle kravene i regelverket på.

I IEC 61508/11 stilles det blant annet krav til kompetanse hos de som jobber med systemene i hele livsløpet. Denne kursserien fra NFEA tar sikte på å bidra til å høyne denne kompetansen hos alle parter.

På begge kursene vil det bli utstrakt bruk av gruppearbeid hvor en får prøve seg på relevante praktiske eksempler. Du lærer både å sette SIL krav og å bestemme hvilke krav en må sette til den tekniske løsningen.

SIL GL del 1, arrangeres via TEAMS  1.-2. februar 2022. Dette er et innledningskurs på 2 dager.  Kurset er rettet mot sikkerhetsstandardene IEC 61508 og IEC 61511 og dekker teknisk sikkerhet generelt. 

SIL Del 2, arrangeres i Stavanger 8.-10. mars 2022 og er et fordypningskurs på 3 dager med eksamen dag 3.  NTNU utsteder  vitnemål på tre studiepoeng til dem som har gjennomført begge kursene og bestått eksamen.

Mer om SIL GL del 1 finner du HER!

Mer om SIL GL del 2 finner du HER!

Foreleser/Instruktør: Tor Onshus var leder for den gruppen som utarbeidet retningslinjen OLF-070 for bruk av IEC61508/11 innenfor Offshore i Norge. I ettertid har han stått i spissen for kursing innenfor teknisk sikkerhet og bruk av denne retningslinjen.

Han har vært professor ved Institutt for teknisk kybernetikk siden 1987. Han er utdannet sivilingeniør i teknisk kybernetikk og har en doktorgrad i teknisk kybernetikk fra NTNU. Han er ansatt som professor i instrumenteringsteknikk ved samme institutt.

Han er også rådgiver for SINTEF, og jobber sammen med personell fra SINTEF i utallige forsknings- og utviklingsoppdrag for industrien, og ha omfattende erfaringer fra analyse og gjennomganger av løsninger for bruk i sikkerhetsfunksjoner i norsk industri


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
NFEA

Kjøita 19
4630 Kristiansand
Norge
NFEA

Send til en kollega

0.062