23948sdkhjf

Vurderer du urostomi?

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det er flere grunner til å ha en urostomi, men spørsmålene og bekymringene er vanligvis de samme. Mange synes det er vanskelig å se for seg hverdagen etter operasjonen.

Det er helt vanlig at det tar tid før man emosjonelt og praktisk blir vant til å leve med urostomi. For noen tar det kort tid, men for de fleste krever det litt tilvenning og tid å akseptere.

Hva er en urostomi? 
Urostomi er en avledning av urin fra nyrene, hvor urinen føres ut av huden i magen i stedet for til blæren. Oftest er urostomiposen plassert på høyre side av magen. Urinen samles kontinuerlig i urostomiposen som tømmes ut i toalettet.

Blant de vanligste årsakene til urinveistomi er blærekreft, alvorlig inkontinens (ufrivillig vannlating), en medfødt misdannelse, stråleskader eller nevrologiske sykdommer.

Gode ​​råd til valg av urostomiposer 
Alle kropper er forskjellige, og det er derfor viktig å finne et stomiprodukt som passer deg. Når du skal velge stomiprodukter anbefaler vi at du bruker tid på å vurdere hvilke fordeler og egenskaper som er viktige for deg i din hverdag. Finn ut hva som skal til for at kan føle deg trygg, enten du skal ut med familie og venner, i svømmehallen, trene eller på ferie til varmere land.

Det kan være en fordel å velge urostomiposer med: 

  • Tilbakeslagsventil som hindrer urin fra å renne tilbake til stomien. Dette reduserer også risikoen for urinveisinfeksjoner eller hudirritasjoner.
  • Delte kamre slik at urinen fordeles jevnt. En flerkammerpose reduserer buling og er mindre synlig under klærne.
  • En lang slange som kan kobles til en nattpose. Dette forhindrer at urostomiposen blir full i løpet av natten, og gjør at du kan sove uforstyrret.
  • Elastisk hudplate som øker fleksibiliteten og reduserer risikoen for lekkasje.
  • Myk utløpsventil for større komfort og som kan gjemmes unna når den ikke er i bruk.


Lev trygt og godt med stomi 
Er du i tvil om hvilken stomipose som er den riktige løsningen for deg? Eller er du bekymret for hvordan en stomipose vil påvirke hverdagen din? Da anbefaler vi at du tar kontakt med våre vennlige og behjelpelige sykepleiere. Alle sykepleierne hos Coloplast har taushetsplikt, og de hjelper deg gjerne med å svare på dine spørsmål og gi deg veiledning til hvordan du kan leve godt og trygt med stomi.

Du kan også melde deg på Coloplast Assistanse, som er et ekstra servicetilbud hvor du kan få gode råd, relevant informasjon og inspirasjon til hverdagen med stomi. Du kan også melde deg på vårt månedlige nyhetsbrev, eller du kan stikke innom vår nettside når det passer deg.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.096