23948sdkhjf

Glamox stoler på Nemko for pålitelighet og stresstesting

| Medlemsnyhet | Bedrift Nemko AS

Glamox er avhengig av Nemkos erfarne testingeniører for å kunne raskt og effektivt fastslå at produktene deres, både i utvikling og produksjon, vil fungere etter hensikten.

Dette betyr at produktene er trygge og holdbare selv under stress, vibrasjoner og ekstreme temperaturer.

Glamox, den norske produsenten av belysningsløsninger, har vært avhengig av Nemkos test- og sertifiseringstjenester i flere tiår for å sikre sikkerhet og kvalitet. Når selskapet har spørsmål om EMC-ytelsepålitelighet og stresstesting under utvikling, går de til Nemkos laboratorium for å finne svar.
 
Vil flomlyset deres vare under ekstreme maritime forhold? Kan de være sikre på at det ikke vil være utsatt for feil eller funksjonsfeil under de tiltenkte driftsforholdene, for eksempel hardt vær i maritime og offshore-miljøer?
 
Nemko la nylig til funksjonene HALT (Highly Accelerated Life Test) og HASS (Highly Accelerated Stress Screen) til sin testportefølje. HALT/HASS-testkammeret kombinerer ekstrem temperatursykling og repeterende støt og vibrasjoner for akselerert stresstesting. I stedet for at separate vibrasjons- og klimatester utføres over dager eller noen ganger uker, som det vanligvis gjøres, utføres testene samtidig. Dette simulerer virkelige forhold, der et produkt kan måtte tåle mange påkjenninger som skjer parallelt.
 
Denne typen testing utføres for å avdekke potensielle feilmoduser og designfeil i et produkt. Når den utføres tidlig i designprosessen, kan testingen akselerere produktutviklingens tidslinje, redusere de totale utviklingskostnadene og minimere risikoen forbundet med substandard produkter ved å bestemme designbegrensninger. Disse feilsøkende testene utføres av erfarne ingeniører som er der for å finne svar. Ved å finne svar kan de hjelpe selskapet med å bygge mer robuste produkter.
 
Med Nemkos testfunksjoner kan Glamox være sikker på at nydesignede produkter fungerer etter hensikten og ikke risikerer feil eller funksjonsfeil.

Holdbarhet og pålitelighet

Nylige HALT/HASS-tester ble utført på Glamox FL70 flomlys for maritime og offshore-sikre områder. Lyskasteren har ekstremt slitesterke komponenter i et pulverlakkert anodisert sjøvannsbestandig aluminiumshus. «Kundene våre ønsker å ha et produkt som er holdbart i mange år. Denne testen beviser at den virkelig fungerer», sier Marlon Iversen, produktsjef i Glamox.

Dette er grunnene til at Glamox valgte Nemko:

  • Nemkos høyt kvalifiserte ingeniører forstår våre testbehov
  • Det toppmoderne utstyret ved Nemkos testlaboratorier kan simulere de tøffe miljøene produktene våre skal brukes i
  • Nemko gir utmerket kommunikasjon før, under og etter prosjektene
  • Nemko har lang erfaring med testing og sertifisering
     

Spesialisert HALT/HASS-ekspertise hos Nemko

Nemkos testingeniør Omar Runcie har to tiår med erfaring i evaluering og testing av avanserte teknologier. Han har utført spesialiserte HALT/HASS-tester i over åtte år, mens han har testet mange forskjellige typer produkter produsert for å tåle ekstreme forhold.

HALT/HASS er en "test-to-fail"-teknikk der et produkt utsettes for flere sykluser med ekstreme variasjoner i temperatur, gjentatte sjokk og vibrasjoner, eller begge deler samtidig. Under testingen kan et produkt utsettes for temperaturer som raskt endres fra så lave som -100°C til 200°C, samtidig som det utsettes for tilfeldige ekstreme vibrasjoner.

"Det er flere fordeler med HALT/HASS-testing," sier han. «Først og fremst er fordelen tid. Med denne hurtigtestingen kan du få svar på to til fem dager, sammenlignet med uker eller måneder.»

"Det er en destruktiv testing designet for å ødelegge produktet ditt," sier Runcie. "Med brudd på produktet kan vi gå tilbake og finne årsaken til bruddet og bidra til å gjøre produktet mer pålitelig."

Noen vanlige feil som kan oppdages under HALT/HASS-testing er svakhet i montering, sautering eller sprekker som kan oppstå. Det er avgjørende at disse feilene blir oppdaget og fikset før produktene er i produksjon.

«Den mest tilfredsstillende delen av jobben min er å få svar fra testene jeg utfører, slik at jeg kan hjelpe kundene våre. Det er derfor de kommer til oss for å få svar.» sier Runcie.

 

Les mer om miljø- og pålitelighetstesting på Nemko sine hjemmesider. 

Medlemsnyhet

Bedrift
Nemko AS

Philip Pedersens vei 11
1366 Lysaker
Norge
Nemko AS

Kataloger mm.

Bilder & videoer

HALT/HASS product testing for reliabilityHALT/HASS product testing for reliability

Send til en kollega

0.094