23948sdkhjf

Nye detekterbare pakninger gir økt sikkerhet

| Medlemsnyhet | Bedrift Carsten Holm A/S

I en produksjon er det vanlig at ting går i stykker. Og hvis uhellet er ute, kan rester i verste fall ende hos forbrukerne. Derfor velger flere nå de nye magnetiske Viton-pakningene, siden selv små rester registreres av røntgen- og metalldetektorer

Av Karina Davids - kdmarketingsupport.dk  

Fremmedlegemer i produktene kan koste dyrt
I næringsmiddelindustrien har forbrukersikkerhet høyeste prioritet. Samtidig legges det stor vekt på effektivisering av produksjonen og reduksjon av kostnader, områder der selv tilsynelatende beskjedne tiltak kan få stor effekt.

Et av fokusområdene er å minimere produksjonsstans når ting går i stykker og det er mistanke om at rester kan ha havnet i produksjonen. I slike situasjoner må man være helt sikker på at ingen rester ender hos forbrukerne. En eventuell tilbakekalling av partier er svært kostbart og kan dessuten skade virksomhetens omdømme.

Mange næringsmiddelvirksomheter har derfor investert i toppmoderne detekteringsutstyr, hovedsakelig røntgen- og metalldetektorer, som gir økt sikkerhet. Hittil har det imidlertid vært vanskelig å detektere rester av blant annet plast- og gummipakninger, men dette har den danske tetnings- og pakningseksperten Carsten Holm A/S funnet en løsning på.

Effektiv detektering gir økt sikkerhet
“Vi vet at rester av ødelagte pakninger kan være et problem, særlig i næringsmiddelindustrien. Derfor har vi funnet frem til et nytt Viton-materiale som enkelt lar seg detektere for kundenes moderne røntgen- og metalldetektorer”, forteller produksjonsleder Henrik Munkøe i Carsten Holm A/S.

Viton er en fluorkarbonelastomer som i seg selv er godt egnet for næringsmiddelindustrien på grunn av den høye bestandigheten mot alle typer fettstoffer, smøremidler, kjemikalier og løsemidler. Det nye er at produsenten har tilsatt blå farge som gjør materialet detekterbart, og pulver av rustfritt stål som gjør det magnetisk.

Det betyr at kunder i næringsmiddelindustrien – etter at detekteringssystemene er innstilt og testet – kan føle seg trygge på at ingen av produktene som forlater fabrikkene, inneholder rester av ødelagte Viton-pakninger.

Fornøyde kunder
Carsten Holm A/S lanserte de nye pakningene i 2020 og har allerede fått positive tilbakemeldinger fra kundene om at det nye materialet fungerer etter hensikten.

Etterspørselen er også økende, særlig etter spesialpakninger. Her har Carsten Holm A/S nemlig stor nytte av de avanserte CNC-maskinene sine, som gjør det mulig å dreie stort sett alle tenkelige pakningsløsninger uten først å måtte utvikle kostbare støpeverktøy.

Medlemsnyhet

Bedrift
Carsten Holm A/S

Kielbergvej 16
5750 Ringe
Danmark
Carsten Holm A/S

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.063